Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikYaşam

İğne Deliğindeki Minik Heykeller

İğne deliğinde heykel olur mu? Evet! Willard Wigan, mikroskop altında iğne deliğine sığacak kadar küçük heykeller üretiyor. İşte İğne Deliğindeki Minik Heykeller..

 

İğne Deliğindeki Minik Heykeller
Willard Wigan

 

İngiliz sanatçı Willard Wigan,

İğne deliğinde yeni evrenler yaratıyor. 60 yıldır iğne deliğine sığan minicik heykeller yapan sanatçı, yıllar içinde Conan O’Brien’ın bile konuğu olacak kadar ismini duyurmuş. Ayrıca bu yıl Great Big Story’nin kendisiyle yaptığı röportaj nedeniyle internette yeniden popüler olmuş.

Wigan, bu küçük sanat eserlerini inşa etmek için ihtiyaç duyduğu aletleri de evde kendisinin yaptığını söylüyor. Örneğin heykelleri boyamak için ihtiyaç duyduğu fırçayı, kendi kirpiğini bir kokteyl çubuğuna yapıştırarak yapmış. Bunun dışında kesme ve bükme aşamaları için hipodermik iğneler ve elmas parçaları gibi farklı şeyleri bir heykel yapım aracına dönüştürmüş. Ayrıca mikrometre cinsinden ölçülen ve insan gözüyle neredeyse görülemeyen heykeller bunlar…

 

İngiliz Sanatçı Willard Wigan,

 

Sanatçı, heykelleri boyayabilmek için kendi kirpiğinden fırça yapmaktadır

Röportajın başında otistik olduğunu belirten Wigan için her şey karınca yuvalarına duyduğu ilgiyle başlamış. Ayrıca çocukluğunda karıncaların evsiz olduğuna inanan sanatçı, onlara minicik evler, sandalyeler ve masalar yapmaya başlamış. Zaman ilerledikçe sürekli daha ne kadar küçük heykeller yapabileceğini düşünerek kendisiyle yarışmaya başlamış. Bununla birlikte neredeyse altmış yıldır heykel yapıyor. Ancak bunca yıllık üretime rağmen tüm çalışmaları avucunuzun içine sığabilecek kadar.

Willard Wigan 2010’da, dünyanın en küçük Özgürlük Anıtı heykeli ve 2017’de dünyanın en küçük el yapımı heykeli olmak üzere iki ayrı Guinness Dünya Rekoru kırmış. Ayrıca şimdiye kadar yapılan en küçük heykel için (tek bir kan hücresi büyüklüğünde) dünya rekorunu hâlâ elinde tutar. Ayrıca bu heykel, bir tür tekstil lifi olan Kevlar’dan oyulmuş ve ardından tek bir saç teline oyulan deliğe yerleştirilen bir cenin heykeli.

bazı eserleri..

 

Bazı Eserleri..

 

Bazı Eserleri..

Bazı Eserleri..

Bazı Eserleri..

Bazı Eserleri..

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu