GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Altın Fiyatları Artıyor mu”

“Altın Fiyatları Artıyor mu” “Altın Fiyatlarının Artması Bekleniyor!”. Balıkesir’de 30 yıldır kuyumculuk yapan Eyüp Ulus, son altın fiyatlarından bahsetti. Uluslararası konjonktür ve 14 Mayıs seçim atmosferi nedeniyle fiyatların artabileceğine dikkat çeken Eyüp Ulus’un değindiği diğer detaylar haberimizde.

 

Balıkesir’in tanınan kuyumcularından Eyüp Ulus, Merhaba Gazetesi’ne özel olarak altın fiyatlarını anlattı. 30 yıldan beri kuyumculuk yaptığını anlatan Eyüp Ulus, altın fiyatlarına dair şöyle söyledi; “Altın fiyatları son dönemlerin en yüksek seviyesinde seyrediyor şu anda. Yaklaşık 2 aydan beri de durum böyle.”

“Altın Fiyatları Artıyor mu” “Aldığımız Haberler Artacağı Yönünde”

Altın fiyatlarının daha da artmasını beklediklerini anlatan Eyüp Ulus, sebeplerine yönelik; “Mevcut uluslararası konjonktürün yanında seçim sürecine girilmesiyle alakalı olarak altın fiyatlarının yukarı gitmesinin beklendiği söyleniyor. İstanbul Kapalı Çarşı çevrelerinden ve ekonomistlerden aldığımız haberler bu yönde” açıklamasını yaptı.

“Seçim Sonrası Dönem Belirleyici Olacak”

Altının ONS’unun yükselmesi sebebiyle fiyatların fırladığının altını çizen Eyüp Ulus, “Fiyatlar dolarla hesaplanmasına rağmen dolar sakin de olsa ONS’un yükselmesiyle altın fiyatları da baya bir yukarıya gitti zaten. Bu yüzden biraz daha yükselebilir. Bunun yanında Aynı şekilde dövizin de yükselebilir. Yani burada belirleyici olacak şey seçim sonrası dönem olacak muhtemelen” dedi.

İşte Altın Fiyatları

Altın fiyatlarının son durumu hakkında bilgi veren Eyüp Ulus, “Gram altın fiyatı 1250 ile 1280 TL civarı arasında değişiyor. Çeyrek altın 2 bin 100- 2 bin 150 civarında seyrediyor. Ata altını ise 8 bin 600 TL civarında fiyat alıyor. Genelde fiyatlarımız böyle. 1 gram 22 ayarlık altınlar da 1200 TL civarında satılıyor” diye konuştu.

Yaz Sezonunda Altına Talep Artıyor

Sektörün durumunun şu an sakin olduğunu, ancak düğün sezonunun gelmesiyle altına talebin artacağını vurgulayan Ulus, “Ramazan ayının da etkisiyle biraz sakin seyrediyor satışlar. Ama bayram haftasıyla birlikte yaz sezonu artık yaklaşacak. Özellikle seçimler sonrasında normal rotamıza gireriz. Yaz sezonu hareketli geçecek. Düğünler oluyor, yurt dışından vatandaşlar geliyor. Yaz ayı düğün ayı demek. Altına olan talepler baya artacak yaz sezonuyla birlikte. O yüzden de yukarı seyir beklendiğini ifade edebilirim” ifadelerini kullandı.

Altın Güvenli Liman

Vatandaşların kafasındaki “Altın mı yoksa döviz mi daha güvenilir?” sorusunu yanıtlayan Ulus, “Altın her zaman güvenli limandır. Uluslararası herhangi bir ufacık sıkıntıda bile altın fiyatları hemen yükseliyor. Dövize göre daha mantıklı altın satın almak ve elde tutmak” diye belirtti.

….”Altın Fiyatları Artıyor mu”….

Haber: Mustafa Sülün

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu