GündemÖzel HaberlerSiyaset

İKİ PARTİ İKİ KURULTAY PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Olağanüstü Kurultaya giden İyi Parti ve Olağanüstü Kurultaya gitmesi beklenen CHP’de son durumu CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna değerlendirdi. İki partinin yerel seçimler için de MERHABA okurlarına önemli mesajları var…

İki farklı parti iki farklı kurultay… İyi Parti, Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmayacağını açıklamasına rağmen ‘Bizim adayımız Meral Akşener’dir’ diyor. CHP’de ise sular durulmuyor. Muharrem İnce için imza veren delegelere direnen mevcut Genel Başkan Kemal Kııçdaroğlu ise kurultay istemiyor. İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ve CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kurultay sürecinden yerel seçim sürecine kadar pek çok konuyu MERHABA’ya değerlendirdiler.

Kurultay Süreci Değerlendirmeleri

SARI ‘SONUÇ NE OLURSA OLSUN OMUZ OMUZAYIZ’’

CHP Olağanüstü Kurultay sürecini değerlendiren CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ‘’Kurultay süreci kapsamında bu hafta başında imza sürecimiz tamamlandı. Kurultay delegelerimiz kendi özgür iradeleriyle tercihlerinde bulundular. Değişim konusunda farklı görüşler vardı. Değişimin hemen olmasını isteyenler, değişimin daha sonra olmasını isteyenler gibi. Sonuçta partililerimiz bir değişim olması gerektiğini sonucunu ortaya koydular. Bununla ilgili de görüş ayrılıkları imza süreciyle karar verilecek. Bir hafta süre var. Bu bir hafta süre içerisinde imza toplayan grup genel merkeze imzalarını teslim edecek. Yeterli imza sağlanırsa 45 gün içerisinde bir kurultay yapılacak ama sağlanamazsa da sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi için hepimiz birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Kurultayımız olsa da olmasa da Cumhuriyet Halk Partisi için aslolan bir şey vardır. O da halkına hizmet edebilmek ve halkının sorunlarına çözüm olabilmek. Biz bu anlamdaki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

TUNA ‘’BİZİM B PLANIMIZ OLMAYACAK TEK ADAYIMIZ VAR’’

Kurultay için tek adaylarının Meral Akşener olduğunu söyleyen İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘’24 Haziran seçimlerinden sonra bir çalıştayımız vardı. Bu çalıştayda da Genel Başkanımız demokrasimizin olmazsa olmaz bir geçeğini yansıttı. Bugüne kadar belki de Türk siyasi hayatında umduğunu bulamayan hiçbir siyasi lider olağanüstü genel kurultaya gidememişti. Ama genel başkanımız demokrasinin gereğini yaparak olağanüstü kurultaya gitti. Tabi biz 81 il başkanı ve partililerimiz hep birlikte ‘Bizim B planımız yok. Bizim tek Genel Başkan adayımız Meral Akşener’ diyoruz. Kurultayda da zaten tek genel başkan adayıyla gideceğiz. Başkanlık divanı toplantımızda da çıkan karar bu neticededir. Her ne kadar Genel Başkanımız bununla ilgili bir açıklama yapmasa da bizim tüm teşkilatlarımızın ve delegelerimizin ortak adayı Meral Akşener. Genel Başkanımız demokrasinin gereğini yaptı. Bugüne kadar hiçbir siyasi partide olmayan bir davranışı gerçekleştirdi. Bugün işte görüyoruz. Bazı siyasi partilerde bunların gerçekleşmesi için ne kadar mücadele verildiği görülüyor. Bu erdemi gösterebilmek önemlidir’’ ifadelerini kullandı.

Yerel Seçimler…

SARI ‘’BALIKESİR’İ CHP’Lİ BELEDİYELER YÖNETECEK’’

Yerel seçimlerin ardından Balıkesir’in CHP’li belediyelerce yönetileceğini söyleyen Başkan Sarı, Genel seçim çalışmaları tamamlandıktan sonra önümüzde yerel seçimler var. Tabi genel seçimlerde arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Ama yerel seçimlere büyük bir ekip ve başarılı kadrolarla hazırlanıyoruz. Şehrimiz hizmet anlamında pek çok alanda geride kalmış. Şu anda Balıkesir arzu edilen seviyeye bir türlü ulaşamıyor. Mevcut yönetimlerin bu konudaki yönetim ve yatırım becerileri çok gerilerde. Balıkesir’in çağa uygun bir yaşam tarzına ve halkçı bir yaşam konforuna erişmesi lazım. Balıkesir’in her kesimi kucaklayan bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Biz bunun için bugünden tezi yok 20 ilçenin de uyum içerisinde olduğu, Büyükşehir Belediyesi ile de uyum içerisinde çalışacağı bütünsel bir plan hazırlıyoruz. Böylelikle şehrimizde yaşayan her vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm olacak umut dolu projelerle halkımızın karşısına çıkacağız. Bugün Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığının Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetileceğini ve bunun için de her türlü hazırlığı yapmakta olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz merkezimize Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak üzere bir hedef koyduk ve bunu başaracağız. Şehrimizde bir çok belediye de CHP tarafından yönetilecek. Cumhuriyet Halk Partisi yerelde pek çok belediye başkanlığını kazanacak ve akabinde de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘’LİYAKATA DAYALI ADAYLAR OLACAK’’

Yerel seçimlerde belediye başkan adayları seçimlerini liyakata dayalı olarak yapacaklarını söyleyen İyi Parti Balıkesir Şube Başkanı Nedim Tuna, ‘’Önümüzde olağanüstü kurultay var. Olağanüstü kurultaydan sonra da yerel seçimlerle ilgili startı vereceğiz. Bununla ilgili de Büyükşehir ve 20 ilçe belediye başkan adaylarımızın belirlenmesi süreci başlayacak. Bunun için de şimdiden start veriyoruz. Bununla ilgili de her ilçede karşılığı olan liyakata dayalı bir belediye başkan adayı ve belediye meclis üyelerini belirlemeye çalışacağız. Ama birinci önceliğimiz her zaman için liyakat olacak’ ifadelerini kullandı.

‘’CHP KENDİ İÇİNDE ÇÖZMELİ’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultay sürecini kendi içlerinde çözmesi gerektiğini belirten İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi de sancılı bir süreç geçiriyor. Ama ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili yorum yapmak bana düşmez. Onların kendi iç işleyişleri. Yine en doğru kararı kendileri vereceklerdir’’

‘’ULUSAL BASIN AMBARGO UYGULADI YEREL BASIN SESİMİZ OLDU’’

İyi Parti’nin ulusal basında yer bulamadığını belirten Başkan Tuna şu ifadeleri kullandı; ‘’Yerel seçim çalışmalarına yeni başlayacağız. Şu an olağanüstü kurultaya odaklanmış durumdayız. Ulusal medyada İyi Parti engellemelerle karşılaştı ama yerel basınımız bize ulusal basının uyguladığı ambargoyu uygulamadı. Hem sesimiz hem kulağımız oldu. Ben basınımıza da teşekkür ediyorum’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu