Gündem

İkinci Türk Astronotun Yolculuk Tarihi Netleşti

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay görevini tamamlamasının ardından, ikinci Türk astronot Tuva Cihangir'in uzay yolculuğu tarihi netleşti!

İkinci Türk Astronotun Yolculuk Tarihi Netleşti

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay görevini tamamlamasının ardından, ikinci Türk astronot olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğu heyecanla bekleniyor. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Atasever’in uzaya gideceği tarihi açıkladı. İşte detaylar:

TUA Başkanı Kıraç, Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya iniş yolculuğunu değerlendirirken, Tuva Cihangir Atasever’in de uzaya gideceği tarih hakkında bilgi verdi. Kıraç, Atasever’in nisan ayında yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderileceğini ve yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini belirtti.

Atasever’in dönüşü de heyecanla bekleniyor. Kıraç, “Nisanın ilk haftaları gibi Tuva’nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

İkinci Türk Astronotun Yolculuk Tarihi Netleşti

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?

12 Ağustos 1992’de Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, Irvene’deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

Daha sonra ROKETSAN’da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak çalıştı. Türkiye’nin insanlı uzay görevi için seçilen adaylar eğitimlerine ABD’de devam ediyor.

İkinci Türk Astronotun Yolculuk Tarihi Netleşti

 

Haber: Bülten

Alper Gezeravcı Dünyaya İlk Adımını Attı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu