Gündem

Alper Gezeravcı Dünyaya İlk Adımını Attı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzaydaki görevlerini tamamlayarak Dünya'ya dönüş yolculuğunu gerçekleştirdi.

Alper Gezeravcı Dünyaya İlk Adımını Attı

Alper Gezeravci Dunyaya Ilk Adimini Atti 1
Alper Gezeravcı Dünyaya İlk Adımını Attı

47 Saat Süren Yolculuk Bitti

Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX’e ait Dragon kapsülü, ABD’nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa başarılı bir iniş yaptıktan sonra, yer ekibi tarafından gemiye alındı. Axiom Space, Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Ax-3 mürettebatının Dünya’ya dönüş sürecini canlı yayınladı. Dönüş yolculuğu 47 saat süren ekip, suya başarılı bir şekilde iniş yaptı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sağlık Durumlarına Bakılacak

Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, gemide ilk sağlık taramasından geçtikten sonra helikopterle havalimanına, oradan da uçakla Houston’a gidecekler. Uçakta daha kapsamlı bir sağlık taramasından geçecek olan ekip, uzay yolculuğu sonrası Dünya’ya uyum sürecinin sağlanması için Houston’da birkaç gün dinlenecek.

Erdoğan’dan İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüşüyle ilgili olarak, “Gezeravcı astronotumuz inişini yaptı. İnşallah daha birçok Alper Gezeravcıları uzaya, Türkiye olarak göndereceğiz” dedi.

Haber: Bülten

Alper Gezeravcı’dan Bandırma Açıklaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu