GündemTürkiye Gündemi

İletişim Başkanı Altun: “Filistin’i asla yalnız bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından açıklama paylaştı. Paylaştığı açıklamanın konusu, "Büyük Filistin Mitingi" oldu.

Başkan Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sözde medeni ve demokratik ülkelerin gösterdiği ikiyüzlülük ve korkaklık karşısında gerçekleri haykırmaya devam ettiğini belirtti.

“dayanışma ruhunu bugün İstanbul’da ortaya koydu”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu bugün İstanbul’da ortaya koydu. Filistin’i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik” dedi.

İletişim Başkanı Altun: &Quot;Filistin'I Asla Yalnız Bırakmayacağız&Quot;
İletişim Başkanı Altun: “Filistin’I Asla Yalnız Bırakmayacağız”

Başkan Altun, İsrail’in masum sivillere karşı işlediği savaş suçlarına göz yummayacaklarını ifade etti. Devamında, “Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu bugün İstanbul’da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu. Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin’i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik” açıklamasına yer verdi.

“mahkemelere başvurarak İsrail’i sorumlu tutacağız”

Ayrıca Altun, Türkiye’nin, insani yardım göndermek ve bir anlaşma sağlamak için elinden gelen her şeyi yaptığını bildirdi. Ardından, “Ancak İsrail tarafının şiddet ısrarı, çabalarımızın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Onların Gazze’de maalesef sadece etnik temizlik çabası içinde olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, İsrail’in savaş suçlarına karşı uluslararası mahkemelere başvurarak İsrail’i sorumlu tutacağız. Sivilleri koruyan uluslararası hukuk bu kadar acımasızca ve pervasızca çiğnenemez” ifadelerine yer verdi.

“diplomatik girişimlere kapılarımızı açık tutmaya devam edeceğiz”

Son olarak Altun, dünyayı İsrail’e karşı ortak eyleme ve uyanmaya davet ettiklerinin altını çizdi. Daha sonra, şunları kaydetti:

“Bugünkü BM oylaması, İsrail’in uluslararası toplumun gözünde de yalnızlaştığını gösteren doğru bir adımdır. BMGK’da veto yetkilerini kullanarak İsrail’i koruyanlar, İsrail’in sivillere yönelik savaşına destek verdikleri ve suç ortaklığı yaptıkları için utanmalıdır. İsrail’i sorumlu tutarken, ateşkes için baskı yapmaya ve diplomatik girişimlere kapılarımızı açık tutmaya devam edeceğiz. İsrail şu anda Filistinlilere karşı soykırıma varan acımasız politikalarını sürdürse bile diplomatik çabalarımızı terk edemeyiz.”

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Cumhuriyet’in 100. yılına özel etkinlikler//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu