GündemTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Cumhuriyet’in 100. yılına özel etkinlikler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Cumhuriyet’in 100. yılına özel etkinlikler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’in 100. yılının “Türkiye Yüzyılı”na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

“Türkiye Yüzyılı” vurgusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen bir asır boyunca hayata geçirilen devrim niteliğindeki atılımlara yer verilecek etkinliklerle Türkiye’nin sağlıktan eğitime, teknolojiden savunma sanayine, dış politikadan kültür ve sanata kadar birçok alanda ivmelenen başarısı duyurulacak.
Etkinlikler kapsamında, Türkiye’nin 100 yıldaki kazanımları teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı çeşitli dijital sergiler ve üç boyutlu gösterilerle anlatılacak.

29 Ekim’e özel İstanbul Boğazı’nda 2023 dron ve havai fişek gösterisi ile görsel şov gerçekleştirilecek. Özel ışık gösterilerin yapılacağı tarihi mekanlarda 100. Yıl Marşı yankılanacak.
İHA’nın haberine göre, İstanbul Taksim Meydanı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nin önüne kurulacak “Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı” gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayınlandığı ekranlarla geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak.

Bunun yanı sıra Taksim Meydanı İstiklal Caddesi girişinde de Türkiye Yüzyılı resmi logosundan esinlenerek hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Enstalasyonu” ile 100. yıl içerikleri dev ekrandan seyircilerle buluşacak.
Söz konusu alanda Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim’de canlı yayın aktarımıyla etkinlik yerinde izlenebilecek.

Etkinlikler kapsamında, İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’na, Ankara’da Kızılay Meydanı’na ve İzmir’de Konak Meydanı’na da anıtsal görünümlü monolitler kurulacak. Söz konusu meydanlarda Cumhuriyet’in 100. yılına özel videolar, görsel ve içerikler bu dijital alanlarda vatandaşla buluşacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu