GündemTürkiye Gündemi

İletişim Başkanlığı depremle ilgili yer alan bazı iddiaları yalanladı

İletişim Başkanlığı depremle ilgili yer alan bazı iddiaları yalanladı

 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Sosyal medya platformları ve basın yayın organlarında yer alan bazı iddialar yalanlandı.

 

Bültende, “Kapılar açıldı, Suriye’den yüz binlerce sığınmacı getiriliyor”, “Hasar tespit çalışmalarını öğretmenler ve imamlar yaptı”, “Diyanet, Elazığ’daki Harput Külliyesi’ni depremzedelere açmadı”, “Afet bölgesinde yakalanan yağmacının kulağını kestiler”, “Yüzlerce afetzede Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bekletiliyor”, “Kızılayın konteyner üretemeyen fabrikasını torpille gelen kebapçı genel müdür yönetiyor”, “Afetzedeler çöp konteynerleri arasında yaşıyor”, “Yakalanan yağmacı direğe bağlandı”, “Erbil’den Adıyaman’a gelen iş makineleri bekletiliyor, engelleniyor”, “Belediye başkanı gelince kurulan çadırlar, başkan gidince toplandı” iddialarına yer verildi.

 

“Kapılardan Türkiye tarafına geçiş, tamamen Türkiye’nin kontrolündedir”

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Kapılar açıldı, Suriye’den yüz binlerce yeni sığınmacı getiriliyor” iddiasının gerçek dışı olduğu belirtilen bültende, şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’de 10 ili etkileyen deprem felaketi, Suriye’yi de etkilemiştir. Türkiye, insani bir görev olarak Suriye’ye gidecek uluslararası yardımları desteklemekte ve geçişleri kolaylaştırmaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Hatay Cilvegözü ve Bab-el hava sınır kapılarıyla ilgili, ‘BM’nin insani yardımları için kullanılabilir’ kararı bulunmaktadır. Bu kapı, uluslararası geçişlere açık Suriye sınır kapısıdır. Sınır kapısının Suriye tarafındaki yollar, deprem nedeniyle tahrip olmuştur. Türkiye, BM’ye, Kilis’te açık olan iki sınır kapısını kullanabileceğini bildirmiştir. Bu iki kapı, özellikle terörden temizlenen bölgelere ulaşmak için kullanılmaktadır. Bu kapılar yeni açılmamıştır ve geçişler tek taraflıdır. Kapılardan Türkiye tarafına geçiş, tamamen Türkiye’nin kontrolündedir.”

 

Kaynak: İletişim Başkanlığı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu