Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Isıdan Uzak Saç Şekillendirmek Mümkün mü?

Isıdan Uzak Saç Şekillendirmek Mümkün mü? Evet! ısı kullanmadan saçlarınızı şekillendirmek mümkündür. Bu ipuçları ile ısı kullanmadan saçlarınızı şekillendirin…

Isıdan Uzak Saç Şekillendirmek Mümkün mü?

Maşa, fön makinesi veya fırça kullanmadan saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. Isı kullanmadan saçlarınızı şekillendirin!

1 10

Saç örgüsü

Daha sık ve yoğun bukleler isteyenler için aslında çocukluktan beri aşina olduğunuz bir püf noktasından faydalanacağız. Bu yöntemi ister düz saçlılar ister kıvırcık ve dalgalı saçlılar rahatlıkla kullanabilmektedir. Düz saçlara istedikleri bukleleri sağlayan bu yöntem kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip olanların ise buklelerini şekillendirir.

Saçlarınızı ortadan ayırın. İki yandan balıksırtı ya da Hollanda örgüsü olacak şekilde örmeye başlayın ekleyecek saç kalmadığında iki kuyruğu birleştirerek örmeye devam edin. Ertesi gün açtığınızda arzu ettiğiniz görünüme kavuşmuş olacaksınız. Ayrıca bu uygulamayı özellikle banyodan çıktıktan sonra saçlarınız nemliyken yaparsanız daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.  // Isıdan Uzak Saç Şekillendirmek Mümkün mü?

Minik topuzlar

Bu özellikle dalgalı ve kıvırcık saçlı kadınların buklelerini korumak için kullandıkları bir yöntemdir. Düz saçlı kadınlarınsa dalgalı saçlar elde etmek için bu yöntemi kullanmasında hiçbir sakınca yoktur. Saçlarınızı önce ortadan ikiye ayırın daha sonra ise ayırdığınız tutamlardan daha küçük tutamlar ayırarak kıvırıp topuz yapın bütün saçlarınızda ayrı ayrı minik topuzlar oluşturun. Saçlarınızı nemlendirip sabah açmak üzere kurumaya bırakın.

Isisiz Sac

Saç bandı

Bu yöntem saçlarınız uzun ise kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Öncelikle lastikli bir saç bandını tam tepeden alnınıza kadar getirin. Daha sonra önceki saçlardan bir tutam alıp saç bandının altından sarın. Her aşamada bir tutam saç ekleyerek saç bandının etrafını dolayın. Daha sonra bir sprey ile saçlarınızı hafifçe ıslatın ve kurumaya bırakın.

Ayrıca isterseniz bir gece boyunca saçınızda bekletebilirsiniz. Saç bandı lastikli olduğu için saçları tutacaktır ve uyurken saçlarınızın bozulmasına izin vermeyecektir. Saçlarınızı açtıktan sonra sprey ile sabitleyin. Dalgalı saçlarınız hazır! Ne var ki daha volümlü bir model ve daha iri dalgalar yaratmak isterseniz aynı yöntemi eski bir tişörtü kıvırıp simit haline getirerek de uygulayabilirsiniz.

Haber Merkezi // Isıdan Uzak Saç Şekillendirmek Mümkün mü?

Bir Damlası Saç Dökülmesini Engelliyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu