GündemEğitim

İSVİÇRELİ BALERİN BRODBECK MÜSLÜMANLIĞA GEÇİŞİNİN HİKAYESİNİ ANLATTI

New York’ta çok ünlü bir balerinken Müslüman olup Türkiye’ye yerleşen Rabia Christine Brodbeck, Balıkesir İmam Hatip Ortaokulu ve Şule Yüksel Şenler İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Müslümanlığa geçip ‘Rabia’ ismini almasını anlatan Brodbeck’in varlığın esasında hiçlikle başladığını dile getirdi.

İsviçre’de doğup büyüyen Rabia Christine Brodbeck, 12 yaşında bale eğitimine başladı. Kısa sürede çok başarılı dansçılar arasına adını yazdıran Brodbeck, New York’ta arkadaşıyla dolaşırken tesadüfen girdiği Türk mescidinden çok etkilendiğini dile getirdi. Mescid’te  yazan ‘Varlık hiçlikle başlar’ yazısından çok etkilenen Rabia Christine Brodbeck, mescitteki hocanın insanı tasvir eden anlatımından çok etkilenir ve oradan çıktıktan sonra Müslüman olmaya karar verir. Fakr’a Övgü, Ağla, Sonsuz Kulluk, Aşk Mesleği, Hazreti İnsan, Tozun Aşkı eserlerini yazan Brodbeck, eşsiz hikayesini öğrencilere anlattı.

YILDIZ: “VARLIK HİÇLİKLE BAŞLAR”

Rabia Christine Brodbeck’i Balıkesir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Varlık hiçlikle başlar. Yunus Emre’nin dizelerinde de yer alır. Var olmanın sırrı onda yok olmak, hiç olabilmektir. Rabia Hanım’ın İslamiyet ile tanışma hikayesi de oldukça güzel ve eşsiz. Necip Fazıl’ın da hayatında önce 33 yıllık bir dönem var. Ardından tamamen farklı bir süreç var. 33 Yaşında İstanbul Kirazlı’nın Mescit sokağından geçerken bir kapı açılır ve o kapıdan çıkan biriyle tanışır Necip Fazıl. ‘O ve Ben’ adlı eserini mutlaka okumanızı isterim. Abdülhaim Arvasi hazretleriyle tanıştığı günü anlattığı ve sonrasında hayatında değişen sürecin yazıldığı bir eser” şeklinde konuştu.

BRODBECK: “GAFLET UYKUSUNDAN UYANDIM”

Büyük bir hayranlık duyduğunu belirttiği Mevlana Celaleddin Rumi’yi anlatarak konuşmasına başlayan Rabia Brodbeck şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle söylemem gerekiyor ki Hz. Mevlana büyük bir şahsiyet ve dünya için önemli. Ben de Hz. Mevlana’nın bir hayranıyım. Zaten Müslüman olmamda tasavvufun büyük katkısı var. Mevlana Celaleddin Rumi, “Ayağının tozuyum” diyor. Bunun kadar büyük ve anlaşılır bir ifade yok. Bu en büyük bir aşk ifadesidir. Cehaleti ne zaman bırakırsak o zaman ahiret başlar. Ne zaman kibiri yok edersek o zaman varlığa yaklaşırız. Varlık gerçekten hiçlikle başlar. Ben anlamsız ve hedefsiz boş bir yaşamdan gaflet uykusundan uyandım. İflastan ihlasa geldim. Kalpten kalbe muhabbete geldim”

BRODBECK: “FEMİNİZM EN KÖTÜ VİRÜS”

Gençlik çağlarında feminizmin hızla yayıldığını söyleyen Brodbeck, “Ben lise çağlarımdayken Avrupa’da feminizm bir virüs gibi hızla yayılıyordu.  Feminizm, kadının en çirkin hali. Şimdi İstanbul’da hızla yayılıyor. Bir virüs gibi. Bunu benimsememek lazım” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu