GündemÖzel HaberlerSiyaset

İTTİFAK DEĞİL GÖNÜL BİRLİĞİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, Balıkesir şehri ve insanları için yapılabilecekler konusunda Komisyonlar kurduklarını ve bir çalışma yapıldığını söyledi. Cumhur ittifakı konusunda ise; “ AK Parti ile aramızdaki ittifak değil bir gönül birliğidir” dedi.

Şehre Katkı Sağlayan Yönetim Anlayışı

Balıkesir MHP İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel MHP’nin, şehrine katkı sağlayan bir yönetim anlayışı içerisinde hareket edeceğini bugüne dek hep söyledik diyerek bu konuda uyumlu bir çalışma yürütüldüğünü ve güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Yüksel, Tarım ,Hayvancılık ve Sağlık konusunda bir takım çalışmalar gerçekleştirildiğini ve rapor olarak hazırlandığını dile getirdi.

Koordineli Olarak Çalışıyoruz

“MHP olarak, Ak Partiyle yapmış olduğumuz birtakım çalışmalarda var. Belirlediğimiz bazı politikalar oluyor. Bu hususları Balıkesir’imizin kıymetli milletvekillerine, değerli Ak Parti il başkanına iletiyoruz. Milletvekillerimizle büyükşehir belediye başkanımızla mevcut ilçe cumhur ittifakı başkanlarıyla koordineli bir şekilde çalışıyoruz.”

‘’AK Parti ile aramızdaki İttifak değil gönül birliği ‘’

Sayın Devlet Doktor Bahçelinin Cumhur İttifakıyla alakalı bu birliktelik; il başkanlarımızla, il başkanlıklarına, teşkilatlara iletilen talimatlar doğrultusunda sürüyor. Ben bunu her defasında da iletiyorum bu bir koalisyon ortaklığı değil bu bir gönül birlikteliği uyumlu ve olumlu bir şekilde şehrimize katkı sağlamak için MHP olarak, Ak Partiyle yapmış olduğumuz birtakım çalışmalar oluyor. Belirlediğimiz bazı politikalar oluyor. Bu hususları Balıkesir’imizin kıymetli milletvekillerine, değerli Ak Parti il başkanına iletiyoruz. Milletvekillerimizle büyükşehir belediye başkanımızla mevcut ilçe cumhur ittifakı başkanlarıyla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kendileri de samimi ve cana yakın bir şekilde yaklaşıyorlar onlarda bu ittifakın siyasetin üstünde bir ittifak olduğunun bilincindeler. Bu şuura sahip insanlar ve beraber önemli sonuçlar alıyoruz. Şehrimize katkı anlamında uyumlu olumlu devam eden bir birliktelik diye düşünüyorum ben.

“Askerimiz Tabi ki Orada Olmalı”

“Libya meselesinde Türk askerinin ve Türk devletinin orada bulunmasının gayet önemli olduğu hususu aşikârdır, bununla ilgili tespitlerimiz de var. Hatta istişare toplantısında genel merkez başkanımızın da ifade ettiği gibi Libya’da Libya nüfusunun %15’i Türklerden oluşuyor. Çok kısa bir süre önce de Libya başkanı Türk kökenli bir başkandı. Libya’da Türk askerinin bulunması Türk devletinin bulunması gayet önemli ve faydalı olacağı kanısındayız. Ben Libya’da bulunmamızı yadırgayanların tarih ve coğrafya bilgisinin olmadığı kanaati içerisindeyim. Libya’da bulunmamız dış politikalar açısından da çok büyük önem arz ediyor, Libya’da Türk varlığının Türk askerinin olması memleketimiz için de çok faydalı olacağı kanaatindeyim.”

“Tarım ve Hayvancılık Şehrimiz İçin Önemli Çalışma Yapıyoruz”

“Bugüne dek bizler MHP’nin, şehrine katkı sağlayan bir yönetim anlayışı içerisinde hareket edeceğimizi hep söyledik. Biz bu konuyla alakalı yönetimin dışında komisyonlar kurduk, bu komisyonlar şehrimizin eksikleriyle alakalı çalışmalar yapıyor. Sağlık komisyonumuz, tarım ve hayvancılık komisyonumuz, spor ve gençlikle alakalı komisyonlarımız var. Şehrimizin birçok ihtiyacı olan hususta tespitlerimizi ilgili makamlara iletmek için projeler hazırlıyoruz. İki konumuz var bu çok önemli. İlki Balıkesir’de hayvancılıkla alakalı küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla alakalı. MHP’nin tarım ve hayvancılık komisyonunun ciddi çalışmaları var. Biliyorsunuz şehrimiz tarım ve hayvancılık şehri bu yönde ilerlemesi bu yönde gelişmesi bizim en büyük temennimiz. Ciddi akademik çalışmalarımız var büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla ilgili şehrimizin ileri gelenlerine bunları sunacağız.”

“Şehrimize Fayda Katacak İşler”

“ Daha önce de sağlık komisyonumuzun bir çalışması vardı, sağlık komisyonumuzun çalışması Balıkesir’de bir çocuk hastanesi eksikliği hususunda bir tespitimiz var. Bu konuda ilgili makamlarla görüştük. Şehrimizde kesinlikle bir çocuk hastanesine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bizler MHP olarak Türk milletinin bize verdiği yetki kadar imkânlarımız nispetinde bu şehrimizle alakalı önemli konuları ilgili alanlara iletmekle görevliyiz. İmza yetkisinde olan siyasi bir parti değiliz, ihtiyaç olan bu önemli hususları tarım ve hayvancılık gibi sağlık gibi ve şehrimizin ihtiyaçlarıyla ilgili makamlara iletip takipçisi olduk ve olacağız. Bunlar şehrimize katkı sağlayacak ve faydalı olacak şeyler olarak düşünüyorum”

“İşsizler İçin Yapılacak Formül Arayışı”

“Komisyonlarımızın çalışmaları sonrasında 3 aydan beri ciddi anlamda başladı ve sona ulaşmak üzere olduğumuzu belirtmek isterim. Şehrimiz Balıkesir hakkında biraz özeleştiri yaparsak Bursa ve İzmir arasında sıkışmış bir il olarak değerlendiriyoruz. Organize sanayinin gelişimi unsurunda ciddi sıkıntılar var. Biz yaklaşık dördüncü ay’a giriyoruz dört aydan beri Balıkesir’de genç nüfusun işsizliğiyle alakalı tespitlerimiz var. Gençler özellikle belediyeleri iş kapısı olarak görüyor, burada şehrin kanaat önderleri, şehrin siyasileri bir araya gelerek organize sanayinin istihdam konusunda şehre katkı sağlaması yönünde çalışmalarımız oluyor. Nitelik ve nicelik önemli. İşsiz kesim de en büyük sorunumuz bence bunlara ilgili çözüm odaklı çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Kısa vadede olmasa da gelecek için başarılı olacağı kanaatindeyim.”

MHP İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel: “ 1982 Balıkesir Edremit doğumluyum İlk Orta ve Lise tahsilimi Balıkesir’de, üniversiteyi Bolu üniversitesinde tamamladım, ülkü ocakları Balıkesir İl başkanlığı vazifesinde bulundum 2005 ve 2011 yılları arasında, genel başkanımızın takdiriyle yaklaşık üç ay önce MHP İl başkanlığına atandım ve yaklaşık üç aydan beri de vazifemi yerine getirmeye çalışıyorum.”dedi. MHP İl Başkanı Yüksel, MHP Genel merkezinin Yaklaşık 2 hafta önce yapmış olduğu milletvekilleri, MYK üyeleri ve il başkanlarının içinde bulunduğu genişletilmiş istişare toplantısında genel başkanımızın ilçe ve il kongreleriyle alakalı bir tarih belirlemediğini ve kısa bir süre sonra belirleyeceği ifade edildi. Kongre takvimimizi 2021’in Mart ayı itibariyle genel merkezimizin yapacağını ifade ettiler.” şeklinde konuştu. Fatma Kara’nın Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu