GündemSiyaset

İYİ Parti Andımız Ve Atatürk Kabartmalarına Dikkat Çekti

İYİ Parti Andımız Ve Atatürk Kabartmalarına Dikkat Çekti

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, Andımız ve Madalyalardan Atatürk kabartmalarının  kaldırılması konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Ali Hikmet Paşa Meydanında yapılan basın açıklamasında İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural, “Andımız ile büyümüş, Türkiye Cumhuriyeti evlatlarıyız. Çocuklarımızın da 21. Yüzyılda laik Türkiye Cumhuriyeti’nin aydın vatandaşları olarak büyümesine katkı sağlayacak, Andımızın önemine ve ayrıca gereğine dikkat çekmek için buradayız ”dedi.

URAL “ANDIMIZIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ”

Ural konuşmasında “İki kritik karar. İlki Andımız’ ın kaldırılması. Danıştay 8. Dairesi’nin 2018 yılındaki Andımız’ ın okutulması yönündeki kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Ayrıca Başkan Ural, “Andımız ile büyümüş, Türkiye Cumhuriyeti evlatlarıyız. Çocuklarımızın da 21. Yüzyılda laik Türkiye Cumhuriyeti’nin aydın vatandaşları olarak büyümesine katkı sağlayacak, Andımızın önemine ve ayrıca gereğine dikkat çekmek için buradayız ”dedi.

DEVLET MADALYALARINA KONAN ATATÜRK KABARTMASI

İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural, “ Mahkeme kararıyla Devlet madalyalarına konulan Atatürk kabartması, ayrıca mahkeme kararıyla kaldırılmış oldu. Kuvayi Milliye Şehrimizden bir örnekle ayrıca bu kararın vahametini ifade etmek istiyoruz. ”dedi. Başkan Ural “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtdereli’nin dediği gibi dünyanın en büyük adamıdır ve ayrıca O’na ait hiç bir şey’ in maddi olarak değeri biçilemez. O’ndan bize kalan her şey canımız pahasına savunulacak ve bunun yanısıra sahip çıkılacak” dedi. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu