Gündemİlçe Haberleri

İyi Parti Başkanı Yörük “Yerel Seçimde Adayın Kim Olduğu Önemli!”

Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük MERHABA’ ya yaptığı röportajında siyasete ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Yörük, açıklamasında yerel seçimlere işaret etti. Devamında, “Siyasette yerel seçimde özellikle aday çok önemlidir” dedi.

 

Halktaki Karşılık Önemli

Başkan Yörük, adayın halktaki karşılığının önem taşıdığına değindi. Ardından, “Popüler isimler olabilir ancak bir düşünün Karesideyken Yücel Yılmaz’ı bilen yoktu. Nasıl kazandı. Recep Tayyip Erdoğan’ın rüzgarı ile kazandı. Vizyon gösterme şansını Karesi ’de gösterdi ve böylelikle Büyükşehre aday gösterildi. Bize göre AK Parti haricinde bir karşılığı yok. Halktaki karşılığı konusunda Tayyip Erdoğan’ın üzerinde bir oy çıkıyorsa tamam ancak Yücel Yılmaz Erdoğan’ın üzerinde ne zaman bir oy alabilmiş? Hiç alamamış” dedi.

“İl Başkanları ve Milletvekilleri Potansiyel Adaydır”

Başkan Yörük devamında şunları söyledi: “Örneğin Hasan Fehmi Yörük İYİ Parti olarak Balıkesir’de yüzde 15 oy almış. Halkta karşılığı var ve üzerine katabiliyorsa İYİ Parti’nin oyunu 20’ye 25’lere çıkartabilmelidir. Bizim gibi isimler ilçelerde de tanındığı için potansiyel adaydır. Milletvekili aday adayları da bizim gibi ilçelerde esnaf, halk buluşmaları yaptığı için tanınır ve bilindiği için potansiyel adaydırlar” dedi.

“Avantajlarımız Var İYİ Parti Herkesin İstediği Bir Parti “

“İYİ Parti’nin en büyük avantajı şu; Milliyetçi, Kalkınmacı, ve özellikle Demokrat merkezde bir parti konumunda. Herkesin istediği bir parti aslında. Tam bir Atatürk Milliyetçisi çizgide. Doğruyol Anavatan gibi merkez sağı içeren siyasetin tamamını içeriyoruz. CHP’nin de tam karşılığı burada.”

Dezavantajımız Ulusal Siyaset Etkisi

“İYİ Parti’nin dezavantajları ulusal siyasete bağlı. Balıkesir’de avantajlıyız. Ayrıca, Balıkesir’de Türkiye’de en yüksek oyu almış bir partiyiz biz. İYİ Parti’nin tüm olumsuzluklara rağmen Balıkesir’de ki potansiyeli çok iyi.”

Susurluk İyi Belediyeciliğin Örneğini Gösterdi

“Balıkesir’de İYİ Belediyeciliğin örneğini göstermek adına, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, siyasi çalışmalar için bütçe ayırmayan tek belediye. Susurluk ilçesinde dağıtılan kumanyanın bile bedelini cebinden ödemiş bir belediye başkanı. Bu aslında önemlidir. Büyükşehre baktığınızda heryere kumanya dağıtır ama bütçe belediyeden. Ama Susurluk Belediyesinde başkanın cebinden”

“Başkanımız Gördüki Susurluk İyi Yönetilememiş”

“Susurluk Belediyesi zor dönem geçiriyor aslında. Nurettin Başkanım göreve geldiğinde yıllardır sigortadan dolayı ödenmeyen ve iller bankasından gelen hacizlerle güne başladı. Bir önceki Belediye Başkanı tonlarca höşmerim ve hediyeler dağıtılmış ancak kimlere belirsiz. İnanılmaz paralar harcanmış. Kucağında borçla bir belediye buldu”

Deprem Riski Gözardı Edilemez

Deprem riskinin gözardı edilemeyeceğine değinen Başkan Yörük,“Balıkesir’de bir deprem riski konuşuluyor. İYİ Parti bu konuyu önemsiyor. Ülkemizde yaşanan deprem sonrası bu konuda bir çalışma yaptık. Seminer düzenledik. Balıkesir’de bakıyorsunuz rant var. İzmir yoluna doğru giderken görüyorsunuz 4 katlar ardından 12 kat. Ne yapılmış partilimiz denilerek 12 kata izin verilmiş. Bu olası bir depremde ilk yıkılacak demek. MTA raporlarına bakıyorsunuz oldukça ilginç. Baltok’ta öyle fay hattı üzerine kurulan bir yer ”dedi.

Altyapıda Görülen Değişiklik Rant İşaretimi?

“Balıkesir’de şimdide 4.sanayinin orası için bir imar söz konusu. Biz diyoruz ki bataklığa kurulacak bu yerler direk adam öldürmeye teşebbüs demek. Denizin içine asma köprüde yaparsınız ancak tekniğini kullanarak yaparsınız. Balıkesir’de yollara baksanız kır tekrar yap bunu görüyoruz. Altyapı olmayan yerlerde bu normal ancak altyapısı bitti denilen yerlerde bu çalışma niye yapılır? Yeniden taş döşeme neden yapılıyor? Bana göre bu rant için yapılıyor”

Niyetler Erken Belli Olmalı

“Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği için partililerin bilgilendirildiğini söyledi. Tavsiye edilen sürenin 1 Ekim’de dolduğunu belirten Yörük, resmi kurala göre Seçime 60 gün kala da istifa edilebiliyor. Ancak niyetlerin erken belli edilmesi önem taşıyor” dedi.

Hasan Fehmi Yörük aday olur mu?

“Bu düşünce Partililerin kafasında mutlaka oluyor. Ben bu konuda hep şunu diyorum; İsimler belli olunca kamuoyu anketi ile halktaki karşılığı göreceğiz. Biz bulunduğumuz makam itibariyle potansiyel bir adayız. Bu hep konuşulur. Burada, ortak akıl önemli. Gündemde olan bir ismimiz var mesela. Oda Turhan Çömez vekilimiz.”

Öncesinde Bilgilendirmelerimizi Yaptık

“Balıkesir’de İYİ Parti mahalli idareler seçimi için, adaylarla ilgili ciddi bir çalışma içine girdi. Konuyla ilgili İl Başkanı Yörük, “Belediye Başkanı veya meclis üyesi olmak isteyenlerin niyetlerini belli edilmesi gerektiğini arkadaşlarımıza ilettik” dedi.

Kılıçdaroğlu Bizi Üzdü!

Balıkesir’de İYİ Parti yerel seçimlere genel merkezimizin aldığı kararları harfi harfine uyarak girecek. Genel İdare Kurulumuzdan bir karar çıktı ve bizde o kararı uygulayacağız. Siyasette 24 saat uzun bir zaman. Hâlihazırda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizi üzdü. Mansur Yavaş’ın CHP adayı olarak gireceğiz söylemleri gibi bunlar bizi kıran şeyler. Ortak ve ittifak olarak girdiğimiz seçimde psikolojik olarak elbette partililerimizde yaşananlardan etkileniyor. Yaşanan süreçler çıkacak kararları etkiliyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu