Gündemİlçe Haberleri

Jandarma’dan Örnek Davranış

Jandarma’dan örnek davranış. ‘’ 06-12 Mayıs Kan Haftası’’ kapsamında Balıkesir İl Jandarma Ekibi kan bağışı yaptı.

Jandarma’dan örnek davranış. Kan haftası sebebiyle ve farkındalık yaratmak için Balıkesir Jandarma ekibi Kızılay’da kan verdi.

 

1 38

 

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Yıldız önderliğinde emrindeki bütün personeller kan bağışında bulundu. Bu davranışın gelenek haline gelmesini istediklerini paylaştılar.

Fgh 1

 

Yapılan paylaşımda ‘’  Kan bağışının toplumsal bir davranış, gelenek haline getirilerek sonraki nesillere aktarılmasının önem arz etmesi ve ülkemizin ihtiyacı olan kan teminine katkı sağlamak için bağışta bulunduk.’’ İfadeleri yer aldı.

 

Dd 3

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Kan bağışı hakkında

Kan bağışı, bir kişinin gönüllü olarak kan vermesidir. Ayrıca bu kan, kan nakli veya belirli ilaçları yapımı için kullanılıyor. Kan bankaları bu kanı depolar. Kan, örneğin kaza kurbanlarına yardım etmek için kullanılıyor . Genellikle kan bağışçısı ve bağışlanan kan, kan yoluyla yayılan hastalıkların bulunma olasılığına karşı test ediliyor. Bu hastalıklar kümesi çeşitli Hepatit, HIV ve Sifiliz formlarını içerir. Bağışın, bağış yapan kişi için herhangi bir risk oluşturmadığından emin olmak için genellikle bir dizi sorunun da yanıtlanması gerekir.

Bazen tehlikeli olan tıbbi bir operasyondan önce özel bir kan bağışı durumu meydana gelir. Kişiler, çok fazla kan kaybederlerse operasyondan sonra kullanabilmek için kendi kanlarını bağışlamaktadır.

Türk Kızılay ya da resmî adıyla Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye’deki en büyük insani yardım kuruluşudur ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nin bir parçasıdır. Türk Kızılay, kâr amacı gütmeyen (NGO), yardım ve hizmetleri karşılıksız olarak sağlayan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur. Personelinin bir kısmı gönüllü olarak, bir kısmı ise maaşlı olarak çalışır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu