GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerTürkiye GündemiYaşam

Junior Potter NY Sokaklarında

Junior Potter NY sokaklarında. Harry Potter serisinin baş karakteri Daniel Radcliffe baba oldu. New York sokaklarında bebeğiyle görüldü.

 

Junior Potter NY sokaklarında. Daniel Radcliffe baba olmanın sevincini yaşıyor. Radcliffe ilk kez baba oldu. Bebeğiyle çıktığı gezintide de objektiflere yansıdı.

 

İlgili Makaleler

Fghk

Daniel Radcliffe ile Erin Darke ,Kill Your Darlings filminin setinde tanıştı. Bununla beraber 2013’den beri birlikteler. 2023 yılında da ilk çocuklarını kucaklarına aldılar.

 

Ddf 3

Daniel Radcliffe  bebeğinin yüzünün görünmemesi için bebek arabasının üstünü beyaz bir tül ile kapattı.

 

Fghhg

 

 

Daniel Radcliffe ile Erin Darke, henüz cinsiyetini ve ismini açıklamadı. Bebekleri ile New York sokaklarında çıktıkları gezintide objektiflere yansıdı.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Harry Potter

İngiliz yazar J. K. Rowling tarafından yazılmış yedi fantastik romandan oluşan bir seridir. Romanlar, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda eğitim gören genç büyücü Harry Potter ile arkadaşları Hermione Granger ve Ron Weasley’nin yaşamlarını konu alır. Ana hikâye Harry’nin karanlık bir büyücü olan Lord Voldemort’un ölümsüz olmayı, Sihir Bakanlığı olarak bilinen büyücü yönetim kurulunu devirmeyi ve tüm büyücüleri ve Muggle’ları (büyülü olmayan insanlar) boyun eğdirmeye çalışması ve buna karşı bir hayat mücadelesi vermesidir.

Serinin ilk romanı Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın 26 Haziran 1997’de yayımlanmasından bu yana kitaplar dünya çapında büyük bir popülerlik ve ticari başarı elde etti. Aynı zamanda eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan kitaplar, çocukların yanı sıra geniş bir yetişkin kitlenin de ilgisini çekti ve genç yetişkin edebiyatının temel taşlarından biri olarak kabul gördü. Şubat 2018 itibarıyla 80 dile çevrilerek dünya genelinde 500 milyondan fazla satan seri, tarihin en çok satan kitap serisi hâline geldi. Ayrıca serinin son dört kitabı arka arkaya tarihin en hızlı satan kitabı rekorunu kırdı. Son kitap, piyasaya çıktığı ayrıca ilk 24 saat içinde ABD’de yaklaşık 11 milyon kopya sattı.

Serinin yedi kitabı, Warner Bros. Pictures tarafından sekiz filmden oluşan bir seriye dönüştü. Şubat 2020 itibarıyla Harry Potter film serisi tüm zamanların en yüksek hasılat yaptı. Bununla beraber üçüncü film serisi haline geldi. 2016 itibarıyla Harry Potter franchise’ının toplam değerinin 25 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca ,bu da onu tüm zamanların en çok hasılat elde eden medya frenchise’larından biri yapmaktadır.

Harry Potter dünyası; fantezi, drama, okul hikâyesi (gizem, gerilim, macera, korku ve romantizm unsurlarını içeren) dâhil olmak üzere bununla beraber birçok edebî türünü kapsar. Bununla birlikte Rowling’e göre serinin ana teması ölüm ve yaşamdır. Serideki diğer başlıca temalar ise ön yargı, yozlaşma ve çılgınlıktır.

Kitapların ve filmlerin başarısı, Harry Potter serisinin çeşitli çalışmalarda genişlemesine olanak sağladı. Ayrıca 2009’da Chicago’da gezici bir sergi, 2012’de Londra’da film stüdyosu turu başladı. 2016’da Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? adlı ilk yan film gösterime girdi. Dünyanın özellikle çeşitli yerlerindeki Universal Parks & Resorts tema parklarında Harry Potter temalı bölümler kuruldu.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu