GündemBakımBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikTürkiye Gündemi

Kaç Çeşit Kolonya Var? Bayram Kolonyası Hangisi

Kaç Çeşit Kolonya Var? Bayram Kolonyası Hangisi: Türk kültürünün önemli bir parçası olan kolonya özellikte Ramazan Bayramlarında çok kullanılır. Kaç Çeşit Kolonya Var? Bayram Kolonyası Hangisi

 

Kaç Çeşit Kolonya Var? Bayram Kolonyası Hangisi

T 8

Ayrıca her ne kadar ilk defa Avrupa’da bulunsa da, ülkemizde yoğun olarak bayramlarda ve ziyaretlerde kullanırız. Bu muhteşem ürünün çok sayıda çeşidi vardır. Kolonya çeşidi sayısı, her geçen gün biraz daha artmaktadır. Farklı bitkilerin esanslarından yeni kolonya çeşitleri ortaya çıkar.

Öte yandan kaç çeşit kolonya vardır sorunun cevabını vermek çok zordur. Çünkü çok sayıda kolonya türü vardır ve bunların sayıları sabit değildir. Yeni üretilen kolonyalar ile çeşit sayısı ciddi anlamda artmaktadır. Neredeyse kokusu olan bütün bitkilerin, çiçeklerin esanslarından yapılan kolonyalar vardır.

 

6 9

Kolonya Çeşitleri

Ayrıca Kolonya çeşidi sayısı hakkında net bilgi verilemese de, bu alanda öne çıkan kolonya türlerinden bahsedilebilir. Ülkemizde en fazla tercih edilen kolonya çeşitleri şu şekildedir:

 

6677 1

Tütün Kolonyası

İç açıcı ve uyarıcı özellikleri ile öne çıkan bir türdür. Tütün kokusunu net şekilde yayar. Özellikle etkisinin uzun süreli olması ve tütün yapraklarının kokusunu tam olarak yansıtması, en önemli özelliğidir.

 

Limon Kolonyası

Kolonya denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri limon kolonyasıdır. Ülkemizde tartışmasız en fazla tercih edilen türler arasında yer alır. Limon esansının kendine has kokusunu ve ferahlatıcı etkisini taşır. Tazelik hissi oluşturur.

 

Beyaz Zambak Kolonyası

Balıkesir yöresinin en önemli kolonyalarından biri beyaz zambak kolonyasıdır. Ferahlatıcı ve güzel kokulu olmasıyla dikkatleri çeker. Kolay sürüm sağlayan bu ürün, özellikle misafir ağırlarken tercih edilir. Kendine has kokusu ve aroması ile alışılmışın dışında kolonya çeşidi arayanların tercihidir.

 

Ayrıca İğde Kolonyası

Çiçekleri en güzel ağaç denildiğinde, akla gelen ilk seçeneklerden biri hiç şüphesiz iğdedir. Çiçeklerinden yayılan yoğun, ama bir o kadar da rahatlatıcı kokusu, insanları adeta kendisine hayran bırakır ve büyüler. İşte o ağacın esansından yapılan iğde kolonyası, ülkemizde en fazla tercih edilen bir diğer türdür.

 

Çam Çiçeği Kolonyası

Çam çiçeği kolonyası veya kısa adıyla çam kolonyası, çam ağacından yayılan kokuların harmanlanmasıyla üretilir. Dahası Kullanıldığında insanlara, çam ağaçlarının arasındaymış hissi verir.

 

Leylak Kolonyası

Leylak çiçeğinin kokusunu ve aromasını en iyi yansıtan kolonya türü leylak kolonyasıdır. Serinletici ve ferahlatıcı bir etkisi vardır. Rahatsızlık vermez ve ağır bir koku yaymaz. Parfüm yerine dahi kullanıma uygundur. Ancak kalıcılık için gün içinde tazelenmesi gerekir.

 

Lavanta Kolonyası

Ayrıca stresten uzaklaşmak ve rahatlamak için tercih edilen kolonyalardan biri lavanta kolonyasıdır. Anksiyete problemleri, depresyon ve yoğun stres etkilerinin atılmasına katkı verir. Dahası Lavantanın rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisini gösterir.

 

Nergis Kolonyası

Dahası Nergis kolonyası, nergis çiçeğinin esanslarından üretilen bu kolonya, çok özel bir kokuya sahiptir. Hem de Kullanıcılarını etkileyen, onları rahatlatan ve gün içinde tazelenmelerini sağlayan bir üründür.

Ayrıca Burada yer alan kolonya çeşitleri, koku noktasında ayrılmışlardır. Koku dışında, kolonya içerisindeki alkol oranına göre de çeşitler vardır. 60 derecelik, 80 derecelik kolonyalar vardır. Derece ile birlikte alkol oranı ve kolonyanın yakıcılığı artar.

Ramazanda en çok limon kolonyası kullanırız.

Gazetemerhaba

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu