İlçe HaberleriGündemTürkiye Gündemi

Susurluk’ta kaza: 1 yaralı

Balıkesir’in  Susurluk ilçesinde kaza oldu. Kazada 1 kişi yara aldı.

Susurluk’ta kaza: 1 yaralı. Edinilen bilgiye göre kaza, Susurluk ilçesinde Nato yolu mevkiinde meydana geldi. Kazada, 10 MA 1074 plakalı otomobil sürücüsü T.C. direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ardından aracı yol kenarında bulunan direğe çarparak araç içerisinde sıkıştı.

342497904 795171204925760 6691444987706139600 N

Susurluk’ta kaza: 1 yaralı. Susurluk İtfaiye Ekipleri tarafından müdahale edilen ve sıkıştığı yerden kurtarılan yaralı 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından Ambulansla hastaneye kaldırılarak yaralı tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Susurluk Nato Yolundaki Kazada Sürücü Yara Aldı.
Susurluk Nato Yolundaki Kazada Sürücü Yara Aldı. Hastaneye Kaldırıldı.

Direksiyon Hakimiyeti Önemli

Direksiyon tutuş pozisyonu, dönüş manevrası, sürücünün direksiyona olan uzaklığı ve koltuğun doğru ayarlanması gibi etkenleri kapsar. Ayrıca direksiyon hakimiyeti, sürüş güvenliğinin en önemli basamaklarından biridir.

Direksiyon hakimiyeti kaç olmalı?
Kollarınızdan birisini direksiyonun üst kısmına uzatın: Kolunuz düz, omuz koltuğa dayanmış ve bileğiniz saat olarak düşündüğümüz direksiyonda 12 noktasına temas etmelidir. Elleriniz direksiyonda baş parmaklar üstte ve direksiyona paralel kalacak şekilde konumlanmalıdır.
Direksiyon hakimiyeti kaybetmek nedir?
Aracınızın etkisini yitirmeniz ve artık sizin sözünüzü dinlemeyip ellerinizin arasından kayıp gitmesi demek. Ayrıca, Direksiyon hakimiyetini sağlamak isteyen acemi sürücüler, öncelikle direksiyonu yumuşak ve ani olmayan hareketlerle kontrol etmelidir.Dahası,geliştirme sürecinde kişinin manevra, sağ ve sol dönüşlerde sinyal verme, dur ve kalk çalışmaları, yokuşta kalkma ve durma gibi pratikleri mutlaka yapması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu