Gündem

KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

Balıkesir Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Basın açıklaması yapan kadınlar, “Öldüren Sevgi İstemiyoruz” yazılı pankartlar taşıdılar.

Balıkesir Kadın Platformu tarafından düzenlenen 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Salih Tozan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar Milli Kuvvetler Caddesi’nde yürüdüler. Ellerinde dövizler taşıyan ve sloganlar atan kadınlar, kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini söylediler. Yürüyüşün ardından Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

“TÜM KADINLARIN HAYKIRIŞI”

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklamasında konuşan Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Aysel Şahin, “ Neredeyse günde iki kadın genellikle de en yakınındaki erkekler tarafından öldürülmektedir. Son 17 yılda bu rakam ne yazık ki 15 binin üzerine çıkmıştır. Sadece Eylül ve Ekim aylarında 86 kadının katledildiğini görüyoruz. Kırıkkale’de eski eşi Fedai Baran tarafından defalarca bıçaklanarak 10 yaşındaki kızının gözleri önünde katledilen Emine Bulut’un ‘ölmek istemiyorum’ haykırışı tüm kadınların haykırışıdır” dedi.

“ŞİDDETSİZ VE SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ”

Şahin, “Balıkesir kadın Platformu olarak saldırı altındaki 6284 sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin kullanılması, şiddet uygulayan erkeklere verilen ceza indirimlerinin son bulması, koruma tedbirlerinin uygulanması , bütçenin kadın ve çocuklar için kullanılması, nafaka hakkının sınırlanması ve çocuk istismarının aklanmak istenmesine karşı alanlardayız. Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünyada sadece ölmemek için değil eşit ve özgür yaşamak için, ayakta kalmak için değil ayağa kalkmak için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu