GündemTürkiye Gündemi

Kadir Gecesi Yarın: Önemi ve Fazileti

Kadir Gecesi Yarın: Önemi ve Fazileti 17 Nisan Pazartesi günü Kadir Gecesi gerçekleşecek. Nisan ayının sonlarına doğru yaklaştık, İslam dininde de önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin önemi nedir? İşte sizler için derledik.

 

Kadir Gecesi Yarın: Önemi ve Fazileti

7 1

Kadir Gecesi Neden Önemlidir?

İslam inancına göre Kur’an kitabının Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed (S.A.V.)’e vahyedilmeye başlandığı geceye Kadir Gecesi denir. Dahası Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu Ramazan ayının vahiy oldu.

 

77

Kadir Gecesinin Kur-an’ı Kerim’deki Yeri

Ayrıca Kur’an-ı Kerim’in Kadir Suresi’nde Kadir Gecesinden bahsediliyor. Dahası Surede Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gercesi indirilmeye başladığı ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu yer alıyor. Ayrıca Kadir Gecesi İslam alemi için gerçekten de çok önemlidir.

 

İşte o surenin Türkçe Okunuşu ve anlamı:

İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr.

 

Ayrıca Anlamı;

Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

 

Öte yandan Yapabileceğiniz ibadetler;

– Kur’ân-ı Kerîm okumak

– Tevbe istiğfar etmek

– Salat u selam getirmek

– Hamd etmek ve şükür halinde bulunmak

– Allah’ı çokça zikretmek

– Sadaka vermek

-Namaz borcunuz var ise kaza namazı kılmak

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu