YaşamBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Kaliteli Uykuda Oda Düzeni

İyi bir uyku çekmeniz için odanızın dekorasyonunun önemli olduğunu biliyor muydunuz? İşte karşınızda kaliteli uykuda oda düzeni önemi ve fikirleri

 

Kaliteli Bir Uyku İçin Yatak Odasi Nasıl Dekore Edilmeli?

Kaliteli uykuda oda düzeni nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar

Renkler

Yatak odalarında taze ve pastel renkler kullanmaya özen gösterin. Mavi tonlarının rahatlatıcı etkisini bilmeyen yoktur sanırım. Uyku öncesinde yatak odanızda mavi, somon, vizon, krem, mint yeşili gibi renkleri görmek sizi rahatlatacak ve uykuya hazırlayacak. Koyu renk mobilyalardan da mümkün olduğunca kaçının. Ahşabın açık tonlarını tercih edin.

Yerleşim

Yatak odalarında tüm eşyalarınızı kapalı olarak muhafaza edeceğiniz kadar depolama alanına ihtiyacınız var. Düzenli ve kalabalık olmayan bir görüntü sizi daha rahat hissettirecek. Eğer ayrı bir giyinme odanız yok ise tüm kıyafetlerinizi alacak hacimde geniş gardroplar seçin. Diğer aksesuarlar ve özel eşyalarınız içinde çekmeceli şifonyerleri kullanabilirsiniz. Eğer yatak odasında ayna kullanıyorsanız, uyurken görüş açınız dışında kalacak bir alanda konumlanmasını sağlayın.

Havalandırma

İyi bir uyku için yatak odalarının uyku öncesi iyi havalandırılmış olması gerekir. Eğer yatak odasında klima kullanıyorsanız; odayı gündüz saatlerinde iyice havalandırıp, uyku saati öncesi odayı klima ile ideal sıcaklığa getirmek ve uyku sırasında klima çalıştırmamak en doğrusu olacaktır. Eğer uyku sırasında serinlikten hoşlanıyorsanıztavan vantilatörlerini deneyebilirsiniz.

Aydınlatma

Söz konusu gece uykusu olduğunda “Güneş girmeyen eve doktor girer” sözünün tam tersini uyguluyoruz. Sabah uykusunda sorun yaşıyorsanız karartmalı perdeler kullanın, böylece gün ışığı içeriye girmeyecek ve uykunuz bölünmeyecek. Eğer tamamen karanlık bir ortamda uyuyamıyorsanız, kademeli olarak ışığı ayarlanabilen gece lambası veya abajurları tercih etmek iyi bir çözüm olacaktır.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu