Gündem

Kamuda Çalışan Mühendislerin Talepleri Meclise Taşındı

Kamuda Çalışan Mühendislerin Talepleri Meclise Taşındı

 

Kamuda Çalışan Mühendis, Mimar Ve Şehir Plancılarının Özlük Hakları Ve Ekonomik Talepleri mecliste. TMMOB Balıkesir Şubesi, hazırlanan kanun teklifinin Milletvekillerinde  iletildiğini açıkladı.

 

Mühendisler Ücretlerde İyileştirme Bekliyor

Kamuda çalışan mimar ve şehir plancılarının hakları Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından dile getirildi. Birlik Ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerinin hayata geçirilmesini istedi. TMMOB konuyla ilgili üç ayrı kanun teklifi hazırladı.

Mimar ve Şehir Plancıları Emeğinin Karşılığını İstiyor

Son dönemde belirli meslek gruplarına yapılan iyileştirmelerle mühendis, mimar ve şehir plancıları arasındaki ekonomik fark açıldı diyen TMMOB Balıkesir şubesi, Ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik düzenleme talebini yineledi. Mühendis ve şehir plancılarının da emeğinin karşılığını alması gerekliliği hatırlatıldı.

Meclis bütçe görüşmelerinde iletilen talepler şöyle;

Ücretli kesimlerin omuzuna yıkılan vergi yükü hafifletilmeli, bütçe gelirleri büyük oranda kar, faiz ve servetin vergilendirilmesine dayanmalıdır. Kamu çalışanları ücretlerinde yapılan gelir vergisi dilimine bağlı mağduriyet giderilmelidir.

Çalışma dönemlerinde ücreti oluşturan kalemlerden biri olan ek ödeme emekliliğe yansıtılmalıdır.

çalışma dönemlerinde kamu çalışanı ücretini oluşturan kalemlerden biri olsa da asıl emeklilik dönemindeki emeklilik ücretinde etkisi olan ek gösterge yeniden düzenlenmelidir. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu