Türkiye Gündemi

Kanal İstanbul İzinleri İptal Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un imar planlarının iptal edildiğini açıkladı.

Kanal İstanbul İzinleri İptal Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planlarının iptal edildiğini açıkladı. İBB’nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı davanın sonucunda, İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etabıyla ilgili imar planını iptal etti.

Mahkeme ayrıca İBB’nin itirazını reddeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti. İmamoğlu, bu kararın Kanal İstanbul Projesi’nde büyük bir yanlışın belgesi olduğunu vurgulayarak, idare mahkemesi kararının gerekliliklerinin 30 gün içerisinde yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kararın sadece dün kendilerine ulaşan bir karar olmadığını, ana davalarının idare mahkemeleri ve Danıştay’da sürdüğünü ifade etti. İBB’nin başvurusunda, plan değişikliklerinin kamu yararına aykırılık teşkil ettiği ve İstanbul’un geleceği için hayati önem taşıyan alanlara zarar vereceği gerekçesiyle imar planının iptalini istediği belirtildi.

Kanal İstanbul İzinleri İptal Edildi

Mahkeme kararında ise, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmederek imar planını iptal etti. Kanal İstanbul’a ilişkin yargıya taşıdığı plan süreçlerine dair diğer davaların da yargı sürecinin devam ettiği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu