Gündemİlçe Haberleri

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği’nde Yeni Başkan

Balıkesir Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği, 3 Mart 2024 tarihinde Balıkesir İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdiği 3. Genel Kurulu ile yeni başkanını belirledi. Yapılan seçimler sonucunda Raşit Dokuz, birliğin yeni başkanı oldu.

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği’nde Yeni Başkan

Kanatli Hayvan Eti Ureticileri Birliginde Yeni Baskan 1

Yeni Başkan Belli Oldu

Balıkesir’de Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği, 3 Mart 2024’te Balıkesir İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği 3. Genel Kurul ile yeni yönetimini belirledi. Yapılan seçimler sonucunda Raşit Dokuz, birliğin yeni başkanı olarak seçildi.

Yeni Yönetim Belirlendi

Balıkesir’de faaliyet gösteren Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği, 5200 Sayılı Kanun kapsamında 3. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Raşit Dokuz’un başkanlığında oluşan yeni yönetimde Bahattin Baltaş başkan yardımcısı, Haydar Filiz sayman üye ve İbrahim Köstenoğlu, Bahri Babadağ, Kamil Özden ve Ragıp Başlı yönetim kurulu üyeleri olarak yer aldı.

“Gıda Üssü Balıkesir”

Birliğin yeni başkanı Raşit Dokuz, Balıkesir’i “gıda üssü” olarak nitelendirerek, en yüksek katma değerli gıda ürünlerinden biri olan beyaz etin temelinin kanatlı hayvan eti üreticileri olduğunu vurguladı. Dokuz, üreticilerin ülke ekonomisine katkı sağlamak adına büyük yatırımlar yaptığını ve bu yatırımların karşılığını üretimlerinin değerine layık görerek istediklerini belirtti.

“Ürettiğimizin Karşılığını İstedik”

Dokuz, üreticilerin ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ve verdikleri emeklerin karşılığında sadece üretimlerinin değerine layık görülmeyi talep ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bakanlığa verdikleri destek ve katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Beyaz Et Sektörüne Katkı Hedefi

Dokuz, birliğin öncelikli amacının beyaz et sektörünün değer artışına katkı sağlamak ve ülke ekonomisine katma değer oluşturmak olduğunu belirtti. Üreticilerin Balıkesir’de 250 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını ve bu yatırımın beyaz et tüketiminin sağlanabilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Haber: Bülten

Evcil Kanatlı Hayvanlar Festivali düzenlendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu