GündemEğitimİlçe Haberleri

KANSERE ÇÖZÜM BULDU

Pankreas kanserinin yayılmasını engellemek için hazırladığı proje ile ödül alarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme hakkı kazanan 17 yaşındaki lise öğrencisi Zülal Cengiz, Balıkesir’in gururu oldu.

Karesi’de Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nde eğitim hayatına devam eden 17 yaşındaki Zülal Cengiz, pankreas kanseri üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda 9. INSPO Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatları’nda sağlık alanında mansiyon ödülü kazandı. Projesi ile MILSET Europe’da Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Karesi Belediyesi’nin de destekleriyle katıldığı yarışmada pankreas kanserinin yayılmasını ve diğer organlara sıçramasını engelleyecek olan projesiyle sağlık alanında önemli bir başarıya imza atan Zülal Cengiz, Proje Danışmanı Hülya Cankorur ve Okul Müdürü Vejdi Ademoğlu; Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti.

CENGİZ ‘‘İNSANLIĞA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM’’

Zülal Cengiz, en büyük hayalinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmak ve cerrah olmak olduğunu dile getirdi. Cengiz, “İnsanlara yardım etmekten, fayda sağlamaktan mutluluk duyuyorum. Başta pankreas kanseri olmak üzere kanser türleri üzerine çok araştırma yaptım. Bu alanda yoluma devam etmek ve insanlara kesin çözüm olmak istiyorum” dedi.

YILMAZ “DÜNYA İNSANI OLMALIYIZ”

Zülal Cengiz’in başarısıyla gururlandıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bilim çağında, çok hızlı değişen bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmemiz son derece önemli. Düşünce her şeyden önemli. Tüm hayatımızı düşünce kolaylaştırır. Tüm dünyayı güzelleştirmek için yakın çevremizi düzeltmemiz yetmez. Dünya insanı olma yolunda ilerlemeliyiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu