GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

BİGADİÇ’E YAKIŞACAK SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Bigadiç’te Abacı Mahallesi’nde yapılacak olan ‘Kapalı Pazar Yeri, Alışveriş Merkezi ve Cami’nin de içinde bulunduğu sosyal yaşam merkezinin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bigadiç Kapalı Pazar Yeri, cami ve alışveriş merkezi projesi ile ilçe içinde kalan semt pazarı, artık yeni yerinde kurularak hizmet verecek. Proje sayesinde Perşembe günleri tören kutlamalarının da yapıldığı alan çevresinde oluşan trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olunacak. Üzeri kapalı olacak yeni pazar alanı otoparkıyla da vatandaşlara rahat alışveriş imkanı sağlanacak. 45 bin metrekare alan üzerine kurulacak alanda 750 kişilik cami, 565 adetlik otopark, 580 adet tezgah yeri, 2 adet market, 39 adet dükkan, 2 adet restoran, 2 adet kafeterya, 118 kişilik cep sinema, 420 kişilik konferans salonu, 500 kişilik kapalı düğün salonu ve 300 kişilik açık düğün salonu bulunacak. Pazar alanına araçları ile gelen pazarcılar malzemelerini indirdikten sonra üst katta bulunan büyük araç otoparkına araçlarını park edebilecekler.

YAZICI ‘‘ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN’’

Bigadiç’te kısa bir süre sonra tamamlanması hedeflenen ‘Kapalı Pazar Yeri, Cami ve Alışveriş Merkezi’ projesinin temel atma töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı, ‘‘Bigadiç Belediye Başkanımızı ve ekibini öncelikle böyle bir projeyi düşündükleri için planladıkları için ve ardından da buradan çıkan toprağı da başka bir alanda Millet Bahçesi projesinde değerlendirdikleri için hem teşekkür ediyor hem de tebrik ediyorum. Elleriniz dert görmesin. Vatana olan bağlılık vatana olan sevgi ancak böyle ifade edilebilir” dedi. Bigadiç’e yapılan projenin ilçeye yakışacağını dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ”Temelini attığımız bu tesislerin Bigadiç’imize, Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum, Bigadiç’i kaderini değiştirecek, kapalı pazar yeri ve sosyal donatılarıyla dolu tam bir külliye olacak binayı ilçeye kazandıran İlçe Belediye Başkanımız İsmail Avcu’ya ve ekibine teşekkür ediyor, kocaman bir alkış rica ediyorum sağ olsunlar var olsunlar ” dedi.

AVCU ‘‘HALKIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN’’

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ”15.793 metrekarelik arazi üzerine 3 katlı 45.000 metrekareye kapalı pazar yeri, otopark, cami, alışveriş mekanı ve birçok sosyal donatı yapıyoruz. Bismillahirrahmanirrahim diyerek işe başladık ve şimdi de Cumhuriyetimize yeni eserler kazandırıyoruz sloganıyla Kapalı Pazar Yeri ve Alışveriş Merkezinin temelini atıyoruz. Yeni pazar yerimiz sayesinde Bigadiçlilere hijyenik ve sağlıklı koşullarda otoparkıyla rahat alış veriş imkanı sağlayacağız. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Yapılan temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Dursunbey Kaymakamı Emrullar Temizkan, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu