GündemSiyaset

KARESİ İLÇE KONGREYE HAZIRLANIYOR

4 0cak 2020’de genel kurula gidecek olan CHP Karesi İlçe Başkanlığı için heyecan başladı. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ın yeniden “Katıl Güç Ver Birlikte Yönetelim” sloganı ile dün düzenlediği basın açıklamasına yenilenen ekibi de katıldı.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın CHP Karesi İlçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Partililere seslenen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın yaptığı toplantıda, “ Dünya Köyünün dört bir yanında halkımıza reva görülen doğa talanına karşı meydanlarda direnenlere selamlarımı iletiyorum. Atatürk Cumhuriyeti biz varken teslim olmayacak. Teslim olmayan ve boyun eğmeyen diz çökmeyen halkın iradesi ile Halk Partisi iktidarını güçlendirmek için yürüyüşümüzü güçlendirme zamanı. AKP iktidarı yargıdan meclise tüm alanları sarayın denetimine soktu.12 Eylül’e dayanan antidemokratik yasa ve barajlarla siyasi parti kanunlarıyla birlikte, seçimler halkın iradesinin önüne konulan bir barikata döndürüldü” dedi.

Yalçın “Halkımız Yeni Bir Yol Açtı”

“AK Parti iktidarının seçimlerde hile ve yanıltmacalarla iktidara geldiğini iddia eden CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “AKP iktidarını bu yanıltmacalarla sürdürmeye çalışıyor” dedi.2019 yerel yönetimler seçimlerinde halkımızın duruşu, İstanbullu yurttaşlarımızın elinden alınmaya çalışılan seçime verdiği tepki bu duruma olan isyanın belirtisidir. Halkımız Mart ayında tüm bunlar karşısında kendi söz ve eylemi ile yeni bir yol açtı. İnandırıcılığı kalmayan seçim yolu ve 20 Temmuz kararnamelerinden devşirilen baskı gücüne karşı oluşturulan özgürlük, demokrasi ve adalet hakkı üzerinde halkın kendi iradesine dayanan yeni bir siyaset zemini oluştu”

“Çürümüş düzene son vermek istiyoruz”

Halkımız Erdoğan AKP iktidarını durdurmanın yolunu bu duruşla göstermiştir diyen CHP Karesi İlçe Başkanı Yalçın, “bizim bugün sorumluluğumuz halkın açtığı yolda ilerlemektir”dedi.4 Ocakta yapılacak olan ilçe kongremiz bu yürüyüşümüz içinde bir çağrı olarak görülmeli. Türkiye ağır bir ekonomik krizden geçiyor. Siyasal İslam tükendi ancak tüm zorbalıklarla ayakta durabiliyor. Bizlerse en geniş cepheyi yaratmaya çalışarak çıkış arıyoruz. Ekonomik ve toplumsal kriz yaratan iktidar ve iktidarı oluşturan dün dost bugün düşman olan parçalarıyla her zeminde mücadeleyi yükselterek çürümüş düzeni ortadan kaldırmanın derdindeyiz” ifadelerine yer verdi.

“Sol’u Toplumsal Güç Haline Getirmek İstiyoruz”

“Yoksullar sadece intihar ederse görülebiliyor. Sokak ortasında kadınlar öldürülüyor. Toplumu tüketiyorlar. Tek patron dayatmalarına karşı halkla birlikte mücadeleye gireceğiz. Siyaset sahnesinin ana aktörleri sermayenin ve emperyalizmin çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmüyor. Ülkemiz ve Dünyanın bugün yaşadığı ciddi sorunlara gerçek sol politikalarla, sol’u toplumsal bir güç haline getirerek çözüm bulunacağına inanıyoruz. Bunun için siyasetteyiz. Karesi ilçemizde bu ihtiyaca yanıt vermek üzere sorumluluk alarak Bir şeyler değişmeli diyerek bu yürüyüşü ortaya koymak istiyoruz. Görevimiz halk için siyaset yapmak. Karanlıkta boğulmak istenenlere aydınlık bir yol olabilmek. Direnerek çakallara çaldırılmayan İstanbul seçimindeki güzel insanları selamlıyoruz” Serap Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu