Gündemİlçe Haberleri

KAZDAĞLARI’NA ULAŞILAMIYOR

Balıkesir ve Çanakkale’de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun bir şekilde sabaha kadar yağan kar ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çanakkale’nin Yenice ilçesi ile Edremit ve Havran ilçelerini birbirine bağlayan yolun Kazdağları mevkisinde sabaha dek süren yoğun kar yağışından dolayı oluşan buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanabiliyor.

Blk Buz 1

 

Küçük araçlar her iki ilçe arasında mecbur kalmadıkça yola çıkmazken, Edremit ve Yenice ilçeleri arasında yolcu taşıyan Yenice Birlik Kooperatifine ait midibüslerde de sınırlı sayıda sefer yapılıyor. Yetkililer kar lastiği ve zincir olmayan sürücülerin bu iki ilçe arasında kesinlikle yola çıkmamalarını önerirken, kar lastiği ve zincirli araçların çok dikkatli olmasını istediler.

Blk Buz 8

 

Öte yandan Balıkesir il merkezi ile Edremit Körfezi arasında ulaşımın sağlandığı kara yolunun bazı mevkilerinde buzlanma nedeniyle sürücüler yolda güçlükle ilerlerken karayolları ekipleri geceden beri bölgede aralıksız olarak tuzlama ve kar küreme çalışması yaparak ulaşımı sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu