GündemSiyaset

Kılıçdaroğlu: “Sırtımdaki Hançerlerle Seçime Girmek Zorunda Kaldım”

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla Ankara’da başladı.

Kılıçdaroğlu: “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım”

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla Ankara’da başladı. Divan Başkanlığı’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oy birliği ile seçildiği kurultayda, 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti.

2 gün sürecek kurultayda, bugün genel başkan seçimi yapılacak, yarın ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu seçildi.

“Yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal’i arkadan hançerlemeyeceksin”

Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak için başka partilerin CHP’ye müdahale etmesine izin vermeyeceksiniz. Kimlerin neyi beklediğini, CHP’yi nasıl karıştırdıklarını çok iyi biliyorum. Bu örgüt Türkiye’nin çimentosudur. Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak için SADAT’ın kapısına dayanıp meydan okuyacaksınız. Bay Kemal’in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal’i arkadan hançerlemeyeceksin. Hangi badireleri atlattığımızı, verdiğimiz mücadeleleri ne çabuk unuttunuz? Kimse unutmasın! Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi sağlam olarak limana götüreceğim.

Tüzük kurultayında değişim nasıl olur, sadece Türkiye değil tüm dünya görecek! Yüzde 50 cinsiyet kotası getireceğiz. En zayıf halkamız bugüne kadar çözmekte en zorlandığımız kısım ev kadınları… Evlere girmemiz lazım, sorunlarını onlardan dinlememiz lazım. 6-7 ayda 100 bin yeni kadın üyeyi partimize kaydettik. Kadın üye sayımızı artırın. Her yerde her zaman ön seçim olacak. Genel sekreterlik makamını güçlendireceğiz. İç denetim mekanizmasını getireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Sırtımdaki Hançerlerle Seçime Girmek Zorunda Kaldım”

Öymen adaylıktan çekildi: Kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen de yarıştan çekildiğini açıkladı. Kurultayda kürsüye çıkan Öylen “Gerçekleri olduğu gibi ortaya koymamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 13 yılda 12 seçim kaybedilmiş, hepsinde mi sırtından hançerlendi? Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş, 13 yılda bütün seçimler kaybedilmiş, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir. CHP’nin oyu yüzde 22-26 bandında sıkışmış kalmış. Yüzde 48 değerli bir oydur fakat önceki seçimlerde de adayların toplam oyu yüzde 48’di” dedi.

Öysan daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. Öymen şu ifadeleri kullandı:

CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların “yarışına” dönüştürülmüştür.

Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur.

Kılıçdaroğlu: “Sırtımdaki Hançerlerle Seçime Girmek Zorunda Kaldım”

Cihaner: Aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiştir

Bu arada daha önce genel başkan adayı olduğunu duyuran İlhan Cihaner sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yarıştan çekildiğini duyurdu. Cihaner açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyuna ve 38.Kurultay delegelerine, CHP’nin değerli üyelerine Partimizin geçmiş muhasebesinin yapılması, geleceğe ve iktidara giden yolun tartışılması, politik doğrultunun belirlenmesi gereken 38. Kurultayımız, maalesef partiyi bugüne getirenlerin ikiye ayrılarak, ilerletici bir dönüşümün ve yeniden inşanın boğulduğu bir açmaza mahkum edilmiştir.

 

 

Haber: Semra Aman Akyürek

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu ilk Açıklamasını X Üzerinden yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu