Köşe Yazıları

KISA KISA DEDİKODULAR

Çin’i kasıp kavuran “Corona” virüsünün nihayet tedavisi bulunmuş.Hiv virüsü ve grip tedavisinde kullanılan iki aşının karışımından oluşan aşı virüslü hastalara enjekte edilmiş ve hastalarda iyileşme görülmüş. Hadi hayırlısı…

Tarım ve Orman Bakanlığı, çaya boya katarak milletin sağlığıyla oynayan firmaların listesini açıklamış. Malumunuz millet olarak en fazla tükettiğimiz içecek çay. Meğersem bu keyfimizi de artık bize yaptırmayacaklar. Çaya katılan boya maddesi sağlığımıza da zarar veriyormuş. Listede kimler var kimler. Ben şimdi buradan uzun uzadıya yazmayacağım ama siz lütfen bakanlığın sayfasına bir girip bu listeyi inceleyin…

Benim oğlan kaju yemeyi çok seviyor. Hani misafir geldiğinde hemen gidip alıp ikram ettiğimiz küçük fıstığa benzer şey var ya; meğersem o kaju meyvesinin sapıymış.

Malum ayıları hepimiz hantal sürekli uyuyan kocaman hayvanlar olarak biliriz genelde. Meğer bu ayılar bir at kadar hızlı koşup bir su canlısı kadar iyi yüzme biliyorlarmış.

Hani bazı geceler kabus görüp korku ile uyanıyoruz ya. Hatta halk dilinde karabasan geldi diye bir deyim vardır. Meğersem bu durum, uyduğumuz ortamın soğuk olması ve kaslarımızın bir an için kitlenmesi ile gördüğümüz rüyanın kabusa dönmüş haliymiş. Yani soğukta yatarsanız kabus görme olasılığınız yükseliyormuş.

Okul hayatımız boyunca çalışkan arkadaşlara hep inek derdik ya. Onlarda bize kızardı. Meğersem hayvanların içinde en dost canlıları bizim bildiğimizin aksine ineklermiş.(Biz hep köpekler diye bilirdik.) Arkadaşlığa çok önem veren ve insanlarla bağ kuran inekler kendilerini dost gördüğü sevdiklerinden ayrılınca da bunalıma giriyorlarmış.

Hani hep bebeklere masum deriz ya. Hatta bebek gibi masum sözünü kullanırız. Her bebek çok masum değilmiş. Kobra yılanının ilk doğduğu andan sadece 2 saat sonra salgıladığı ölümcül zehiri ile dünyanın en tehlikeli yaratıklarından olduğu söyleniyor. Bebek görünümünün arkasında meğersem bir katil varmış.

Kalori harcamak için uyanık kalıp sürekli hareket etmek gibi bir inanışınız varsa, bu teziniz artık çürüdü. Meğersem uyurken de kalori harcanabiliyormuş. Hatta tv seyrederken harcadığınız kaloriden daha fazlası uyuyarak harcanıyormuş.

Alkol alıp sarhoş oluyorsunuz,sonrada ayılayım diye kahve içiyorsanız bunu artık yapmayın. Çünkü içtiğiniz kahve sizi ayıltmıyor tam tersine alkolün etkisini arttırıyormuş.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu