GündemÖzel Haberler

“KIZIM İÇİN”

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Medikal Onkoloji Uzmanı olan ve kızının hastalığı sebebiyle İstanbul’a taşınmak zorunda kaldığını iddia eden Doktor Selçuk Ergen, hakkında bazı basın yayın organlarında yer bulan haberlere isyan etti. Açık hedef haline getirildiğini belirten Ergen, “Yüksek maaş için değil, kızımın hastalığı için ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

2018 yılının Ağustos ayında Atatürk Şehir Hastanesi’nde göreve başladığını söyleyen Doktor Selçuk Ergen, kurum içi atamayla ve kendi isteği ile Balıkesir’e gelen Medikal Onkoloji alanında tek uzman hekim olduğunu dile getirdi. Balıkesir’de Medikal Onkoloji alanında uzun zamandır açık olduğunu dile getiren Ergen, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nden kızının rahatsızlığı nedeniyle ayrıldığını belirtti.

“KIZIMIN HASTALIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Erzurum’da görevde bulunduğu dönemde kızının romatizmal ve kan hastalığı nedeniyle problemler olduğunu söyleyen Doktor Selçuk Ergen, önce eşi ve kızının ardından da kendisinin Balıkesir’e ailesinin yanına geldiğini dile getirdi. Balıkesir’de kızının hastalığının yeniden nüksetmesi sonucu sık sık kızını İzmir’de hastaneye götürmek zorunda kaldığını ancak İzmir’deki doktorların da kızına tam olarak tanı koyamaması sonucu genetik incelemelere ihtiyaç duyulduğunun söylenmesi üzerine doktorlar tarafından İstanbul’a yönlendirildiklerini söyledi.

“İSTANBUL’A SAĞLIK NEDENİYLE TAŞINIYORUZ”

Kızının eklem ağrıları, zaman zaman yürüyememesi nedeniyle hastalığının tekrar ağırlaştığını söyleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Selçuk Ergen, kızının tedavisinin tek elden ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için aile olarak İstanbul’a taşınma kararı aldıklarını dile getirdi.

“YÜKSEK MAAŞ DEĞİL KIZIMIN SAĞLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİM”

Bazı basın yayın organlarında söylendiği gibi Bursa’da yüksek maaşla bir yerde işe başlamadığını aksine istifa ettikten sonra iznini kullandığını, şu an ise ilişik kesme işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Ergen, hala Balıkesir’de olduğunu ve başka bir yerde işe başlamadığını söyledi. Kendisine ulaşılamadığı iddialarını ise yalanlayan Doktor Ergen, hastalarının, hemşirelerinin, meslektaşlarının ve herkesin kendisine ulaştığını telefonunun ise devamlı açık bulunduğunu dile getirdi. Günah keçisi olmadığını ve tüm sorumlulukların kendisine yüklenilmeye çalışıldığını söyleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Doktor Selçuk Ergen, Atatürk Şehir Hastanesi’nde bulunan meslektaşının kendisinin hastalarına bakmak istememesinin bu süreci doğurduğunu söyledi.

“HEDEFTEYİM”

Kızının sağlık sorunu nedeniyle işinden ayrıldığını ve hastalarını mağdur etmek gibi bir durumunun söz konusu olmadığını söyleyen Ergen, İl Sağlık Müdürlüğü ve çalıştığı kurumun bazı basın yayın organları aracılığıyla kendisini hedefe koyduklarını dile getirdi. Can güvenliğinin olmadığı ve mesleki itibar kaybına uğratılmaya çalışıldığını söyleyen Doktor Ergen, hastalarıyla hala diyalog halinde olduğunu ve kızının sağlık sorunları çözüldüğünde Balıkesir’e tekrar dönmek istediğini ifade etti.

“MEMLEKETİM BALIKESİR’E TEKRAR DÖNECEĞİM”

Balıkesirli olduğunu, isteyerek geldiği memleketinden kızının rahatsızlığı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Selçuk Ergen, tedavi sürecinin sağlıklı bir şekilde geçmesinin ardından çok sevdiği memleketine tekrar döneceğini ifade etti.

HAYAT KURTARMAKTAN VAZGEÇMEYECEK

Uğruna yıllarca okuduğu, sevdiklerine vakit ayırmayıp, hastalarının sağlığı için gecesini gündüzüne kattığını söyleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Selçuk Ergen, hastalarının ve insanların sağlığının her zaman kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi. Her nerede olursa olsun insanların hayatına dokunmaya ve vatandaşları sağlığına kavuşturmak için çalışacağını söyleyen Doktor Ergen, bu sürecin bir linç kampanyasına dönüştüğünü kendisine, ailesine ve sevenlerine zarar verdiğini dile getirdi. Doktor Selçuk Ergen, konuyla ilgili hukuki süreci başlattığını ifade etti. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu