GündemEğitim

KKKA’NE DİKKAT!

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda eğitim verildi. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde KKKA hakkında bilgilendirme yapılarak toplumda bilinç oluşmasının sağlanacağı belirtildi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü trafından yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemiz için önemli halk sağlığı sorunlarına yol açan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bahar ve yaz aylarıyla birlikte görülmeye başlamakta olup hastalığa ilişkin toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarının yanı sıra sağlık çalışanları eğitimleri, kene tutulması ve KKKA vakalarının yönetimine ilişkin yaklaşımlar büyük önem taşımaktadır. KKKA konusunda halka yönelik eğitimler, 2015, 2016 veya 2017 yıllarında vaka görülen yerleşim birimlerinde yapılmış, 2018 yılında yeni vaka görülen yerleşim birimlerinde yapılması planlanmıştır.

Bu kapsamda;KKKA halk eğitimlerinde; okul, cami, köy odası ve kahvehane gibi mekânlar kullanılarak toplu eğitim şeklinde gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Bu eğitimlerde Bakanlığımızca hazırlanan eğitim materyalleri kullanılmış, el broşürü dağıtımı sağlanmıştır. Haziran ayı içerisinde İlimiz kapsamında 23 yerleşim birimi 1512 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca yürütülen bu eğitim çalışmalarında görülen vaka sayısındaki düşüşler vurgulanarak vatandaşların korunma önlemlerini almalarının teşvik edilmesi sağlanmıştır.”denildi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu