Köşe Yazıları

Kolay Pankek Tarifi

Merhaba sevgili okuyucularım, bugün sizlerle kolay yumuşacık pankeklere yelken açıyoruz. Kahvaltınızda ya da öğlen saatlerinde yapabileceğiniz bu tarifi yapmaya haydi başlayalım.

Merhaba sevgili okuyucularım, bugün sizlerle kolay yumuşacık pankeklere yelken açıyoruz. Kahvaltınızda ya da öğlen saatlerinde yapabileceğiniz bu tarifi yapmaya haydi başlayalım.

 

Malzemelerimiz:

2 adet yumurta, toz şeker, 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin(şart değil), 1 tutam tuz

Pankekleri pişirme konusunda en önemli püf noktası, çevirme konusunda zamanlamaya dikkat etmenizdir. Aksi takdirde pankekler tavaya yapışır. Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz. Önce derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın. Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.

Pancake (Pankek) Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

Pankek Nasıl Yenir?

Pankekleri aralarına soslar ilave ederek elleriniz yardımıyla ya da çatal bıçak kullanarak tüketebilirsiniz. İsteğinize göre farklı soslar ve meyvelerle birlikte de tercih edebilirsiniz.

Pankek Üzerine Ne Dökülür?

Çeşitli reçeller (çilek, ahududu, vişne, portakal vb.), bal, pekmez, sürülebilir fındık ve çikolata kremaları, marmelat çeşitlerini üzerine dökebilirsiniz. Dilerseniz akçaağaç şurubu gibi aromatik besinler de tercih edebilirsiniz.

Pankek Hangi Tavada Yapılır?

Pankek yapmak için tabanı ve kenarları kısa, ince tavalar tercih edilmelidir. Krep tavası olarak bilinen tavalar mükemmel bir tercih olacaktır.

Pişmiş Pankek Nasıl Saklanır?

Pişmiş pankeklerinizi tamamen soğuduktan sonra kısa süre içerisinde tüketecekseniz peçete arasında bir saklama kutusunda, daha uzun sürede tüketecekseniz buzdolabında, hava geçirmeyen bir kapta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Pankek Ne İle Yenir?

Pankeklerinizi çilek, muz, kivi gibi meyvelerle tüketebilirsiniz; bunun yanında pastacı kreması, bal, reçel gibi sürülebilir yiyecekler de güzel birer eşlikçi olacaklardır. Bunların yanı sıra kahvaltı sofrasında sıcak bir kahve, menemen, patates kızartması gibi yiyecekleri de birlikte tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Pankek Hamuru Ne Kadar Bekler?

Pankek hamurunu en fazla 1 gece buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kalan Pankek Hamuru Nasıl Saklanır?

Kalan pankek hamurunu hava almayan bir saklama kabında, buzdolabında en fazla 1 gece, olabildiğince diğer yiyeceklerden uzak bir şekilde saklayabilirsiniz.

Pankek Kıvamı Nasıl Olmalı?

Pankek hamurunun kıvamı, boza kıvamı dediğimiz kek harcından biraz daha sıvı bir harç şeklinde olmalıdır. Bu şekilde pankeklerin piştikten sonraki kıvamı ve dokusu, gözenekli ve yumuşacık olur.

Kalan Pankek Nasıl Değerlendirilir?

Kalan pankeklerinizi mutfak robotunda çektikten sonra çikolata ya da fındık kreması gibi yiyeceklerle birleştirerek tatlı trüfler hazırlayabilir, yine ara katlarına farklı kremalar ve reçeller sürerek minik pastalar yapabilirsiniz.

Pankek Nasıl Yuvarlak Yapılır?

Pankeklerinizi yuvarlak yapabilmek için tavanız ocak üzerinde olabildiğince düz olmalı, kepçe ile mümkün olduğunca tek hamlede, daire şeklinde olacak şekilde hamur dökülmelidir. Tavanızın sıcak olması da hamurun çok fazla yayılmamasını ve hızlı şekil almasını sağlar.

Pankek Nasıl Ateşte Pişirilir?

Pankek yapacağınız tavanın altı ilk etapta orta ateşte, daha sonrasında pankek hamurlarınızın kalınlığına göre kısık ateşte olmalıdır. Mümkün olduğunca yağ ısınmış bir durumdayken hamurların tavaya eklenmesi gereklidir. Bu şartlar sağlandığında, pankek hamurlarınızı nizami bir şekilde döktükten sonra çevirerek pişirebilirsiniz.

Pankekte Süt Yerine Ne Kullanılır?

Pankekte süt kullanmak yerine yoğurt, sıvı krema ya da diğer kullanacağınız süt ürünlerinizin miktarına göre su kullanabilirsiniz.

Su İle Pankek Nasıl Yapılır?

Suyla pankek yapmak için klasik pankek tarifindeki süt miktarının bir kısmı yerine su kullanabilir, sütü tamamen çıkarmanız durumunda yoğurt ya da kremaya su eklemesi yaparak da pankeklerinizi pişirebilirsiniz. Ölçü olarak yeni bir ölçü listesi tercih ederseniz malzemelerimiz şu şekilde olacaktır: 2 yumurta, 1 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 2 – 2.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. Yukarıdaki tarifimizdeki gibi önce sıvılar karıştırılıp, sonrasında kuru malzemeler eklenerek hamur hazırlanmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu