Dünyadan HaberlerGündem

Konser Salonu Katliamı Zanlıları Tutuklandı

Rusya'nın Moskova Bölgesi'nde bulunan bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 137 kişinin ölümüne neden olan zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

Konser Salonu Katliamı Zanlıları Tutuklandı

Rusya’nın Moskova Bölgesi’nde bulunan bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 137 kişinin ölümüne neden olan zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Saldırının gerçekleştiği Crocus Belediye Binası’ndaki konser salonuna silahlı saldırı düzenleyen zanlılar, Moskova’daki Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Zanlılar, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanları nezaretinde mahkeme salonuna sırayla alındı. Saldırıyı gerçekleştiren Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev ilk tutuklanan sanık oldu. Daha sonra sırasıyla Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov da mahkeme tarafından 22 Mayıs’ta görülecek olan ilk duruşmaya kadar tutuklandı.

Konser Salonu Katliami Zanlilari Tutuklandi 1

Görülen duruşmada saldırıyı gerçekleştiren sanıkların tümü suçlamaları kabul etti. Sanıklardan Saidakram Raçabalizod’un sorgusu sırasında kulağı kesildiği iddia edilen sol kulak kısmının sargı beziyle kapatıldığı görüldü. Diğer sanık Muhammedsobir Fayzov ise duruşma salonuna sedyeyle getirildi. Tüm sanıkların çatışma veya sorgu sırasında ağır yaralandığı ve bitkin olduğu görülürken, bazı sanıkların Tacikistan uyruklu olduğu ve Rusça bilmeyenler için tercüman kullanıldığı belirtildi.

Konser Salonu Katliami Zanlilari Tutuklandi 2

Saldırıda şu ana kadar 137 kişi yaşamını yitirirken 150’den fazla kişi yaralandı. Saldırının ardından Ukrayna sınırına yakın noktada yakalanan zanlıların dışında, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) direktörü Aleksandr Bortnikov’un açıklamasına göre toplam 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan diğer sanıkların da sorgularının devam ettiği öğrenildi ve mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

Konser Salonu Katliami Zanlilari Tutuklandi 3

Rusya’da ki Teror saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 137 ye yükseldi

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu