Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Kontrolden Çıkan Yaşam

Aaron Hughes, kendi yaşamından ilham alarak yarattığı kısa animasyon “Five Cents”te etkileyici bir kapitalizm eleştirisi sunmaktadır. İşte Kontrolden Çıkan Yaşam..

Kontrolden Çıkan Yaşam

Aaron Hughes’un elle çizdiği ödüllü animasyonu “Five Cents.” Sürekli bir şeyler satın alan, yalnız bir tüketicinin başından geçenleri konu almaktadır. Film boyunca ufak tefek şeylere para harcayan çöp adam benzeri karakteri görmekteyiz. Bu karakterin hayatını kurtaracak bir konuda eli kolu bağlı kalmaktadır. Kontrolden Çıkan Yaşam..

Aaron Hughes’un ilham kaynağı, kendi öğrenci kredisini geri ödeyebilmek için verdiği mücadele

Animasyon kendine has bir estetiğe sahiptir. Arka planda, piyasa verileriyle dolu gazete sayfaları akmaktadır. Yan tutulan sayfalardaki satırlar yağmur efekti yaratmakta kullanılmıştır. Bu arka plan aynı zamanda hikayenin mali güvensizlik mesajını da güçlendirmektedir.

Arka plan içim The New York Times, The Wall Street Journal ve Financial Times’ın sayfaları kullanılmıştır. Bu sayfaların üzerine mürekkep, daksil, guaj boya, altın varak gibi malzemeler kullanılarak elle çizim yapılmıştır.

Hughes, bu filmi yapmak için kendi öğrenci kredisini geri ödemek için verdiği mücadeleden ilham aldığını belirtilmektedir. Filmin genel anlamda bir kapitalizm eleştirisi olduğunun altını çizmektedir.

Video kapağında görebileceğiniz gibi animasyon, birçok festivalden ödülle dönmüştür. Bir hafta önce Vimeo’da yayınlanmış ve Staff Pick seçilerek öne çıkarılmıştır.

Aaron Hughes’ın çalışmalarını Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu