GündemÖzel Haberler

KÖR OLMA!

Farklı ve zengin içerikli şişelere giren cezbedici kokular öldürebilir.
Balıkesir kolonya şehri. Milli Kuvvetlerde bulunan kolonyacıların yerini şehir dışından gelen vatandaşlar bilmez diyen bazı Kolonyacılar, kaçak kolonya üretiminin kör edebileceğini ve denetiminin sağlıklı yapılması gerektiğini belirtiyor.
150 çeşidi bulunan kolonya çeşidi hergeçen gün artıyor. Bugünlerde en çok satan kolonya ise parfüm esanslı kolonyalar. Kolonyacılar Sokağı olarak bilinen Milli Kuvvetlerdeki kolonyacıları ise Balıkesirli biliyor ancak şehir dışından gelen vatandaş Milli Kuvvetleri tanıdığı için tesadüfen kolonyacıları görüp ‘kolonyası meşhur’ diyerek alıyor.
———————————————————————————————
Kaçak alkolden bir imalathaneden ölümün bile yaşandığı Balıkesir’de kaçak üretimler denetleniyor mu? Sokakta parfüm satan seyyar satıcılardan parfüm almayın. Göz, el ve yüz için tehlike saçan bu parfüm ve esanslara dikkat!
PARFÜM ESANSLI KOLONYALAR
Kolonyanın 150 çeşidi var ve her gün bir yeni çeşidi daha bu serüvene katılıyor. Balıkesir’de kolonyacılar Beyaz zambak kolonyasının eskiye dayalı üretiminin çok daha fazla olduğunu ve tüketildiğini belirtiyor. Günümüzde ise zeytinyağı limon vb. üretimleri var. Parfüm esansları ile artık kolonya üretiliyor. Balıkesir’de en çok zeytin kolonyası ve beyaz zambak satılıyor. Dışarıdan gelenlerin tercihi limon kolonyası, Balıkesir rüyası adıyla bir kolonya çıkarttık diyen esmen kolonya işletmecisi bu kolonyanın parfüm esansından üretildiğini ve tercih edildiğini söyledi.
ÇEŞİT BOL ÖNEMLİ OLAN BİRLİK
‘Kolonyacılar çarşısında kolonyacılar satışlardan çok olmasa da memnun ve Türkiye genelinde kolonya alınıyorsa en çok alınan yer Balıkesirdir diyor. Balıkesir Türkiye geneline dağıtım yapan bir il aynı zamanda ve kalite marka satıyor. Parfüm kolonyalarının çıkması satışları arttırıyor. İnsanlar ve özellikle gençler parfüm esanslı kolonyaları tercih ediyor. Kolonyacılar bir araya gelmeli her yerde kim ne şekilde bir araya gelirse birlikten kuvvet doğuyor. Balıkesir Kolonyacılar sokağını Balıkesirli çok daha iyi tanıyor ama şehir dışından gelenler Milli Kuvvetleri bildiği için bizi tesadüfen burada görmüş oluyor. Kolonyaların çeşidi bol olduğu için mutlaka birinden birini beğeniyor. Zambak, Limon, Beyaz. Çavuş üzümü, beyaz zambak ve çok daha fazla çeşit var. Belediyeler birlik için bir şey yapmalı. Belediyeler yasaları uygulamalı.’Merhaba Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu