Gündem

BU KLİMA EV YAPIMI

Sıcaklarda bunalan ve serinlik arayanlara MERHABA olarak araştırdığımız birkaç öneriyi veriyoruz bugün sizlere. Örneğin serinlik yöntemlerinden sadece biri ev yapımı klimalar. Nasıl mı?

Ev yapımı bir klima için, açık bir soğutucunun ya da bir kase buzun arkasına konmuş vantilatörün önüne oturun. Balıkesirliler sıcaklarda nasıl serinliyor röportajlarımızdan okuyup bilelim. Serinlemenin yöntemleri …sayfa2’de

EVDE DOĞAL SERİNLİK

Sıcak havalarda dışarıya çıkmayın uyarılarının yanında evde nasıl serinleyeceğiz sorularının araştırmasını sizler için yaptık. Basit yöntemlerle evinizde serin serin oturabilirsiniz.

Su serinletir. Soğuk duş alın. Bir kovaya su doldurup içine birkaç bu atarak ayaklarınızı ıslatın. Islak havlu ve bandanalar baş üzerine veya omuzlara konduğunda serinletici bir etki yapar. Soğuk suyla dolu bir şişeden su püskürterek de serinleyebilirsiniz. Özellikle sevgili hanımlar ütü yapmaya ara verin ve gereksiz yanan ışıkları kapatın. Bilgisayarda fazla ısıyayar, kullanmıyorsanız kapatın. Ocağı mümkün olduğunca az kullanın.

 

SIVI TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

‘su içmeyi unutuyorum. Ben hiç su içmem’ sözlerini sizlerde duymuşsunuzdur. Su içmek için susamayı beklemeyin. Hava sıcak değilken tükettiğinizden daha fazla su tüketin. Eğer çok fazla terliyorsanız, elektrolitlerin yerine yenilerini koymak için ya yemeğinizin yanında bol su içmeli ya da elektrolit sağlayıcı özel içecekler(yeşil çay, portakal suyu, elma suyu vb) içmelisiniz. Susamak dehidrasyonun(su kaybının meydana geldiği bir kimyasal tepkime) ilk belirtisidir; bunu engellemek için susamadan önce yeteri kadar su ya da sıvı almalısınız.

BU KLİMA EV YAPIMI

Kafeinli içeceklerden uzak durun. İdrar söktürücü görevi de görebilen kafeinler sıcak günlerde tercih edilmemeli. Ev yapımı bir klima için, açık bir soğutucunun ya da bir kase buzun arkasına konmuş vantilatörün önüne oturun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu