Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Kraliyet Gelinlikleri Hakkında Bilinmeyenler

Kraliyet gelinlikleri hakkında şaşırtıcı gerçekler

Dillere destan güzellikleriyle kraliyet gelinlikleri hakkında bilmedikleriniz…

 

Kraliyet Gelinlikleri Hakkında Bilinmeyenler

 

Kate Middleton

Cambridge düşesi Kate Middleton’ın gelinliği Alexander McQueen tasarımcılarından Sarah Burton imzası taşıyordu. Ayrıca gelenekselliğin modern bir görünümle harmanlandığı gelinlikteki dantel çiçekler el işlemesiydi. Bununla birlikte Middleton’ın tacı ise Queen Elizabeth yadigarıydı. Gelinlik toplamda 300 bin dolar maliyetindeydi.

 

1079046 F1A9E4965E2Eb27E452F27194E38Ecfa 600X600

 

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe, geleneksel beyaz renkten uzaklaşarak fildişi ipek bir gelinlik tercihi yapmıştı. Aynı zamanda 10 bin adet inciden oluşan kristallerle süslenen gelinlikteki yıldızlar da savaştan sonra yeniden doğumu sembolize ediyordu.

 

Kraliçe Ii. Elizabeth

 

Monako Prensesi Grace Kelly

Hollywood aktirisi olan Kelly’nin şık tarzı birçok insan için ilham kaynağı olmuştur. Bunun yanında elle dikilmiş incilerden oluşan 91 santimetre kuyruğuyla gelinliği tasarımı aylar almıştır. Üstelik 7 bin 266 dolar maliyetinde olan gelinliğin bu fiyatına tasarımcının ücreti dahil değildir.

 

Monako Prensesi Grace Kelly

 

York Prensesi Eugenie

Omuzlarına düşen yakası ve uzun kuyruğuyla York Prensesinin kendi isteğiyle, çocukken geçirdiği bir ameliyatın izini göstermek için sırt kısmı açık tasarlanmıştır. Bu izi gösteren bir gelinlik giymeyi her zaman hayal ettiğini söyleyen prenses, ayrıca bu izin geçmişinin ve geleceğinin hikayesini anlattığını belirtti. Ayrıca gelinlik en az 135 bin dolar maliyetindeydi.

 

York Prensesi Eugenie

 

Prenses Charlene

Prensesin gelinliği özel olarak Armani tarafından tasarlanmıştır. Bununla birlikte 5 metre uzunluğunda kuyruğu olan gelinlik 40 bin adet Swaroski kristalleriyle ve 20 bin adet sedefle süslenmişti. Ayrıca yapımı toplamda 2500 saat süren gelinliğe bir şey olması ihtimali düşünülerek bir de yedek gelinlik tasarlanmıştır.

 

Prenses Charlene

 

Prenses Hajah Hafizah Sururul Bolkiah

Kristallerle, zümrütlerle ve uzun bir kuyrukla bezenmiş parlak gümüş rengi gelinlikle prensesin düğünü 2012 yılında gerçekleşmiştir.

 

Prenses Hajah Hafizah Sururul Bolkiah

 

İspanya Kraliçesi Letizia

Tarihteki en pahalı gelinliği giyinerek adından söz ettiren Letizia’nın gelinliğinin kuyruğu 4 metre uzunluğundaydı. Ayrıca altın oyalarla süslenmişti. Ne var ki 6 milyon dolar değerinde olan gelinliğin güncel fiyatınınsa 8 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

 

İspanya Kraliçesi Letizia

 

Kraliçe Rania

Ürdün kraliçesi, 1993 yılındaki düğünü için İngiliz tasarımcı Bruce Oldfield imzası taşıyan bir gelinlik giymişti. Bununla birlikte şık ve kibar tarzıyla altın oyalı gelinliği birçok gelinliğe de ilham kaynağı olmuştur.

 

Kraliçe Rania

 

York Prensesi Beatrice

2020 yılında gerçekleşen düğün için Beatrice büyükannesi Kraliçe Elizabeth’in gelinliğini giymiştir. Özellikle gelinliğe elmas süslemeler eklenmiştir. Elmas taç ise kraliyete aittir.

 

York Prensesi Beatrice

 

Prenses Margaret

Televizyonda gösterilen ilk düğün Prenses Margaret’a aittir. Üstelik V yaka, beline oturan geniş etekli bir gelinlik tercih eden Margaret tarihteki en sade gelinliği taşımıştır.

 

Prenses Margaret

 

Meghan Markle

Küçük ve anlamlı detaylara sahip olan klasil bir gelinlik giyinen Markle’ın duvağı 5 metre uzunluğundadır. Ayrıca duvaktaki 53 adet çiçek ise İngiliz milletler topluluğundaki ülkeleri temsil eder. Tacı ise Kraliçe Elizabeth yadigârıdır. Ayrıca Givency tasarımcılarından Clare Waight Keller imzası taşıyan gelinliğin değeri 140 bin dolardan fazladır.

 

 

Prenses Diana

Prenses Diana’nın gelinliği şüphesiz ki tarihteki en ikonik gelinliklerden biridir.  Ayrıca 10 bin inciyle bezeli, pullarla süslenmiş dantelli gelinliğin 200 bin dolardan fazlaya mâl olduğu bilinmektedir.

 

Prenses Diana

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Kraliyet Ailelerindeki Değişen Yasa! - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu