EkonomiGündem

Kredi Kartı Faiz Oranları İçin Karar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye iş yerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarına ilişkin önemli bir duyuru yayımladı. TCMB, mevcut seviyelerin üzerine çıkılmamasına yönelik bir referans oranına üst sınır getirdi.

Kredi Kartı Faiz Oranları İçin Karar

Kredi Karti Faiz Oranlari Icin Karar 1
Kredi Kartı Faiz Oranları İçin Karar

Kredi Kartı Azami Faiz ve Üye İşyeri Azami Komisyon Oranları Sabit Kalıyor!

TCMB tarafından yapılan duyuruda, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında bir değişiklik olmayacağı vurgulandı. Ancak, mevcut seviyelerin üzerine çıkılmamasını sağlamak amacıyla bir referans oranına üst sınır getirildi.

Referans Oran Belirlendi: 3,11 Üst Sınır!

Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 olarak belirlendi ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadı. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacak.

Hesaplama Yöntemi ve Referans Oranı Nasıl Belirleniyor?

Referans oran, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama yöntemi, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında belirlenen yöntem ile gerçekleştirilmektedir.

İşlemlerde Güvence Devam Ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi kartı kullanıcılarını ve işletmeleri rahatlatan bu duyuru ile işlemlerde güvence ve istikrarı sürdürmeyi amaçlamaktadır. Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarında yaşanacak değişikliklere ilişkin güncel bilgiler için ilgili mevzuat ve duyuruların takip edilmesi önemle önerilmektedir.

Haber Merkezi

Merkez Bankası Yılın Son Faiz Kararını Açıkladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu