GündemÖzel Haberler

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK RAKİP

Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel, Zağnospaşa Camisi restorasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Zağnospaşa Meydanı’nda Fırıntaş’ın kafe açmasını sert sözlerle eleştirdi. ‘Büyükşehir esnafın rakibi mi?’ dedi.

Zağnospaşa Cami restorasyonu tamamlandı. Yaklaşık iki yıl süren ve vatandaşlara restorasyonun çile çektirdiğini söyleyen Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zağnospaşa Meydanı’ndaki düzenlemelerle ilgili de konuşan Muhtar Temel, Fırıntaş’ın meydanda kafe açtığını belirterek bu durumla esnafa büyük rakip geldiğini söyledi.

‘Büyükşehir Esnafın Rakibi Mi?’

Zağnospaşa Meydanı’ndaki çalışmalarla ilgili konuşan Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanları hiç iş yapmıyorlar mı? Danışmanlar halkı gezmiyorlar mı? Gelip muhtarlara sorsunlar ve bilgi alsınlar. Halk çok rahatsız. Vatandaşlar şikayetlerini gelip bize iletiyorlar. Esnafa iş yerlerini boşaltırdı. Neredeyse bir ay oldu ama hala yıkmadı. E neden insanların işleri ile oynadılar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi her gün zabıta gönderiyordu. Bana kızabilirler ama ben buradaki vatandaşın düşüncelerini dile getiriyorum. Bunlar bence çok yanlış. Bu yanlışlardan dönülmesi gerekiyor’ dedi.

‘Cami İbadete Açıldı’

Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel, ‘Zağnospaşa Camisi açıldığı için mutlu olduğunu söyleyen ‘Zağnospaşa Camisi tamamlandı. Ben bu konuda valimize çok teşekkür ediyorum.  Valimiz konuya el attı ve cami de ibadete açıldı.  Biz çok zorluklar çektik. Uzun zaman cemaat ve vatandaşlarımız zor durumda kaldılar. Ama caminin içini gördüm. Zağnospaşa Camisinin içi çok güzel olmuş. İstanbul’daki büyük hastanelerdeki gibi özenle yapılmış ve tarihi yapılar konulmuş. Geç oldu ama gene de müdüre teşekkür ediyorum.  Caminin içi çok mükemmel olmuş. İçine tarihi bir hava vermişler. Aynı Sultanahmet’in avizeleri gibi avizeler konulmuş. İşlemeler filan mükemmel. Ben çok beğendim. Yapılan her güzel işe biz Balıkesir’de iyi demesini de biliriz. Ama Balıkesir halkı mağdur kaldığında da onların hakkını savunuruz’ ifadelerini kullandı.

‘Ellerinden Geleni Yaptılar’

Milletvekillerinin Zağnospaşa Camisi ile yakından ilgilendiklerini söyleyen Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali haydar Temel, ‘Zağnospaşa Camisinin açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle de CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, bu işin takipçisi oldular. Gelip bilgi aldılar ve ilgilendiler. Bu cami, çevredeki esnafa ve Balıkesirlilere çok önemli katkı sağlıyor. Dışardan yerli ve yabancı turist gelse Balıkesir’i tanıtacağımız tek yer Zağnospaşa Camisi. Hem ekonomik olarak önemli hem de tanıtım açısından çok önemli.  Mesela geçen gün birisi gelmişti. ‘Ben iki sene önce de geldim cami kapalıydı hala kapalı’ dedi. Yani bunu ben değil insanlar da söylüyor.  Balıkesir’de Zağnospaşa Cami, esnafa ve vatandaşlara çok önemli katkılar sunuyor’ şeklinde konuştu.

‘Esnafı Çıkardı Kafe Açtı’

Fırıntaş’ın Meydanda kafe açarak esnafa rakip olduğunu dile getiren Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel, ‘Şehrin donanımı ve değerlerinin korunması lazım. Zağnospaşa Meydanı’nın ara sokaklarını boşaltılar. Evleri yıkmaya başladılar o bir aydır duruyor. Balıkesir Büyükşehir yöneticilerine şunun anlatılması lazım. Balıkesir’in kafelere ihtiyacı yok. Böyle inat misali esnafla karşı karşıya gelmeye gerek yok. Büyükşehir Belediyesi esnafın rakibi değil. Belediye oraları yıkmış ve düzenleyecek. Tabi bu şehrimiz için iyi ama şimdi de Fırıntaş gelmiş ve oraya kafe açmış. Ya buralar bir yıkılsın ve düzenlensin. Buradaki esnafa her gün zabıta gönderip iş yerlerinden çıkardılar. Sonra da nispet yapar gibi karşılarına geçip kafe açtılar. Büyükşehir Belediyesi’nin o kafeye ihtiyacı mı vardı?’ ifadelerini kullandı. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu