Türkiye GündemiGündem

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme... Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, kuru incirin güncel fiyatını bildirdi.

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme…

 

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada,  A-4 kalite kuru inciri, birliklerinin 51-55 adedi 1 kilograma tekabül ediyor. Ayrıca  A-4 kalite kuru inciri, 92 liradan alacağını bildirdi.

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme

Kuru İncirde Fiyat Güncellemesi Oldu

Başkan Bircan, bugün gerçekleşen toplantıda yönetim kurullarının kuru incir fiyatlarını belirlediğini kaydetti. Ayrıca Başkan Bircan, geçen yıl A-4 kalite kuru inciri 54 liradan aldıklarını belirtti. Devamında, “Bu sene A-4 kalite için açıkladığımız rakam 92 lira. Ortaklarımızı mağdur etmeyecek, enflasyona ezdirmeyecek şekilde bir fiyat belirledik. İnşallah iyi bir sezon olur” dedi. Daha sonra Başkan Bircan, bu sene geçen yıla göre rekolte artışı beklediklerini dile getirdi. Dahası, fiyatların yukarı çıkması durumunda ortakları lehine yeni bir fiyat düzenlemesi yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme

AA’nın edindiği bilgiye göre Tariş’in, ortaklarından, A-1 kalite inciri 36-40 adedi 1 kilograma denk geldiği belirtti. Devamında, A-1 kalite inciri 116 liraya alınacak. Ayrıca, 101-130 adedi 1 kilograma denk gelen A-11 kalite inciri de 36 lira olacağını bildirdi.

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme

Kuru İncir;

Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kuru incir kabızlığın tedavisinde daha etkilidir. Ancak meyveler kurutulduğunda şeker oranı arttığından kuru incirin şeker ve kalorisi daha yüksektir.

Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme

Kuru İncirin Faydaları Ve Zararları;

Hastalıklara iyi gelen incir içerisinde yüksek oranda kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve B vitaminleri vardır. Kalp damar hastalıklarına iyi gelen kuru incir diyabet, tansiyon ve cilde iyi gelir. Ancak kuru incirin tüketimine dikkat etmek gerekir. Aşırı tüketiminin zararları olma ihtimali vardır.

..Kuru İncir Fiyatlarına Yeni Güncelleme…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu