Gündemİlçe Haberleri

Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu

Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu. Balıkesir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıl dönümü dolayısıyla Milli İrade Meydanı doldu taştı.

 

Kuvâ-Yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu

 

Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu. Aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerinin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği kararlı duruşunun yıl dönümünde 15 Temmuz’un unutulmayacağını bir kez daha gösterildi. Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu 15 Temmuz’da, tarih sahnesinde çok kez Kuvâ-yi Milliye ruhuyla adını yazan Balıkesir, birlik ve beraberliğin her geçen gün güçlendiği mesajını verdi.

Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu. Milli İrade Meydanınında gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetine Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey’de katılım gösterdi. Ayrıca Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg.Cihangir Kemal Yüzçelik’te programda yerini aldı. Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğg.Mahmut Büyükcingi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr.Tayfun Türkoğlu katılım gösterdi.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katılım gösterdi. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın’da yer aldı.  Vali Yardımcısı Mustafa Çek ve İrfan Demiröz’de katılım gösterdi. Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’de programda yer aldı. Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş’da yer aldı. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar’da katılım gösterdi. İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız’da programda yer aldı. Ayrıca Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG Bnb. Emrah Kadir Çakır’da programda yer aldı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’da katılım gösterdi. Ayrıca Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, siyasi parti temsilcileri, ayrıca Şehit Aileleri, Gaziler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Üsküdar’daki Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumunda yaptığı hitapları izledi. 7 yıl önce karanlık geceyi aydınlık sabaha ulaştıran 15 Temmuz gecesine ait görüntüler yayınlandı. Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu

 

Kuva Yi Milliye Sehrinde 15 Temmuz Coskusu 1

 

“Onların cesaretinin, vatan sevdasının tarifi yoktur”

2023 yılının cumhuriyetin yüzüncü yılı olması dolayısıyla Türkiye için çok özel bir yıl olduğunu iletti. Ardından Vali Şıldak, programda konuşma yaptı.

Konuşmada, “Bir asırı geride bıraktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Türkiye Yüzyılı’ mottosuyla, yeni bir heyecanla, yeni bir iradeyle başlıyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ kutlu olsun, hayırlı olsun. Bugün Türkiye Yüzyılının gerçek kahramanlarını anmak için buradayız. Bugün aynı zamanda o kahramanların yad edildiği, onlara şükran duygularımızın ifade edildiği bir gecedir. 15 Temmuz gecesi sadece ülkemizdeki yönetimi, hükümeti devirmek için değil işgal için yapılan girişimde tam 253 vatandaşımızı şehit verdik. O gece 2 bin 739 vatandașımız da gazi oldu. Hepsine şükranlarımızı, minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Onların cesaretinin, vatan sevdasının tarifi yoktur. Bütün şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Şıldak, “Başaramayacaksınız”

Vali Şıldak, 15 Temmuz gecesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetle taçlandırdığı Türkiye Cumhuriyeti’ni tarih sahnesinden silmek için bir ihanet şebekesinin gerçekleştirdiği darbe girişimi olduğunu ifade etti.

Şıldak, “Bu sıradan bir darbe girişimi değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Mehmetçiğimizin adının karıştırıldığı hain bir istila girişimidir. Halkımız meydanlarda bu zaferi taçlandırmasaydı şimdi biz burada konuşuyor olmayacaktık. Türkiye Cumhuriyeti de olmayacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu akşam yine ifade ettiği gibi 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Ve ülkemizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere ‘başaramayacaksınız’ diyoruz. Bugün bu duruşunu tekrar gösteren Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’e şükranlarımı sunuyorum. Bu meydanlara gelerek devletinize, milletinize olan bağlılığınızı, vatanımıza olan aşkınızı ilan ediyorsunuz. Türkiye yüzyılında, Türkiye yüzyılının kahramanlarını minnet ve şükranla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kuva Yi Milliye Sehrinde 15 Temmuz Coskusu 2

 

Vali Şıldak, “Türkiye Kudretli Bir Ülkedir”

Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu. Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin sadece bölgede değil dünya ölçeğinde artık sorun çözüyor. Kudretli bir ülkeye dönüştüğüne vurgu yaptı. Vali Şıldak, “Sorun çözebilmek, bölgesel güç olmak, uluslararası arenada rol sahibi olmak sözde değil ancak fiille gerçekleşir ve kabul görür. Ayrıca Türkiye bugün bunu başarmaktadır. Bizler vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. İnsanımıza eşit yaklaşıyor, bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Türkiye değişmiştir. Türkiye değişmemiş olsaydı bu girişimi de engelleyemezdi. Bugün silahlı kuvvetlerimizle, emniyetimizle, jandarmamızla, sahil güvenliğimizle, bütün kurumlarımızla çok güçlüyüz. Ayrıca daha da güçleneceğiz. Büyük projelerimizle vatandaşımızla el ele en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağız.” şeklinde ifade etti.

 

“Bu bir demokrasi zaferidir”

Millet olarak bir zaferin kutlandığını vurgulayan Şıldak, “Bu bir demokrasi zaferidir. Demokrasi kazandı. Millet son sözü söyledi. Bizim en büyük gücümüz milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirebilme gücümüz; Çanakkale ruhunu, Kuva-yi Milliye ruhunu hiçbir zaman milletimizin kaybetmemesi her zaman damarlarında o asil kanda bu ruhu taşımasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir gururu yaşadığımız bu özel günümüzde şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ayrıca gazilerimize uzun, sağlıklı ömürler diliyorum.” şeklindeki sözleriyle meydanı dolduran Balıkesirlilerden coşkulu alkış aldı. Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hain darbe girişimi esnasında milletin ve devletin simgesi olan sancağın yere düşmediğinin mizanseni olan ve 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Sancak Koşusu” Balıkesir’de 15 Temmuz Şehitler Anıtından başladı. Konuşmaların ardından farklı daldan sporcuların katıldığı koşuyla Milli İrade Meydanına ulaşan Şanlı Sancak, Vali Şıldak tarafından teslim alındı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemine ithafen şiirlerinin okunması ile devam eden programda Balıkesir’in her noktasından görülen havai fişek gösterisi coşkuyla ve ilgiyle izledi.

Hain darbe girişimi gecesi minarelerden yükselen ve 15 Temmuz ruhunda ayrı bir yeri olan salâ yine aynı saatte tüm Balıkesir Camilerinde 00.13’te okundu. Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

Kuvâ-yi Milliye Şehrinde 15 Temmuz Coşkusu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu