GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

LGS Öğrencileri Dikkat! Uygulama Kılavuzu Bugün Erişime Açıldı

LGS Öğrencileri Dikkat! Uygulama Kılavuzu Bugün Erişime Açıldı

 

LGS Öğrencilerinin Dikkatine! Uygulama Kılavuzu Bugün Erişime Açıldı…Milli Eğitim Bakanı Özer LGS sınavına ilişkin açıklama yaptı.

 

12 1

Bugün, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu açıklandı.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız

 

2 26

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna ilişkin:

“LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023’te yapılacak. Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan’da yapılacak’’.

 

Sınav giriş yerleri 26 Mayıs’ta açıklanacak

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, 26 Mayıs’ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak.

 

Sınav sonuçları 26 Haziran’da 

Kılavuza göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

 

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran’da “https://www.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu