Köşe Yazıları

Limonlu Kek Tarifi

Yazın sıcağı akşamın hafif rüzgarlı geçen günlerinden Eylül mevsimi geçiriyoruz.

Limonlu Kek Tarifi

 

Yazın sıcağı akşamın hafif rüzgarlı geçen günlerinden Eylül mevsimi geçiriyoruz. Tam havaya uygun bir tarif vereceğim bugün size. Limon suyunun verdiği ekşilik ve limon kabuğunun kattığı muhteşem koku keki standart keklerden bir adım öne çıkarıyor. Özellikle de pişerken eve yayılan koku ayrı bir mutluluk kaynağı oluyor.

Bu konuda, ben Limonlu kek için bir limon suyu ve iki limonun rendelenmiş sarı kabuklarını kullanıyorum. Limonların büyüklükleri değişeceği için 1 limondan çıkacak su miktarı da doğal olarak değişecektir. Bunun hayati bir önemi yok aslına bakarsanız. Sadece limon aromasının yoğunluğunu etkileyebilir. Eğer riske girmek istemezseniz limon suyunu ölçerek kullanabilirsiniz. Bir limon için 1/4 çay bardağı limon suyu kafi olacaktır.

Eğer elinizde limon yoksa ama yine de limonlu kek yapmak istiyorsanız da varsa önceden hazırladığınız kurutulmuş limon kabuğu kullanabilirsiniz. Limon suyu olmayacağı için ekşiliği olmayacaktır ama limon kabukları yine de çok hoş bir koku verecektir. Sade kek yerine biraz daha eğlenceli limon kokulu bir kek yapmak isterseniz aklınızda bulunsun.

Malzemeler

  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 adet limonun suyu,
  • 2 adet limonun sarı kabukları (rendelenmiş),
  • 2 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu.

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri çırpın.  Devamında, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın.  Limon suyu ve kabuklarını ekleyip çırpın. Daha sonra, unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Unun yarısını ekledikten sonra unla birlikte kabartma tozunu ekleyip çırpın. Kalan unu da yine azar azar, hamurun kıvamını kontrol ederek, gerektiği kadar ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından, tadına bakıp şekerini az bulduysanız şeker ekleyip çırpın.  Kek hamurunu yağladığınız 21 cm çapında kek kalıbına döküp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin. Son olarak, dilerseniz üzerini pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın... //Limonlu Kek Tarifi..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu