GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Mahalle Hayrıyla Hıdırellez Kutlandı

Balıkesir’in Savaştepe İlçesi kırsal Yeşilhisar Mahallesi’nde; Mahalle Hayrıyla Hıdırellez Kutlandı.

 

 

  • Mahalle Hayrıyla Hıdırellez Kutlandı. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinlikler, Kuran-ı Kerim ve mevlüd-i şerif okunarak başladı.

Mahalle Hayrı İle Hıdırellez Kutlandı

  • Ardından at üzerinde okçuluk atışları da gerçekleşti. Soma Atlı Okçuluk kulübünün gösterileri büyük ilgi gördü. Mehteran gösterileri ve halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Yeşilhisar İlkokulu öğrencileri yapmış oldukları gösterilerle büyük takdir topladı.

 

Davetlilere Yemek İkram Edildi

Davetlilere Yemek İkramı

Ardından etkinliğe katılan davetlilere yemek ikramı gerçekleşti. Yeşilhisar Mahalle Muhtarı Cemalettin Şahin, yapılan etkinliklerle ilgili olarak bir açıklama gerçekleştirdi. “Yeşilhisar halkı olarak yaklaşık dört seneden bu yana bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Mahalle halkının katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe her sene katılım artıyor. Bizim amacımız unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden yaşatmak. At sporları olsun, güreş müsabakaları olsun halk oyunları gösterileri yaparak, gençlerimize bu unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü öğretmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Daha fazla haber için tıklayınız.

 

Haber: Alper Çobanoğlu
www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu