GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Makarna Sosları: Pesto

İtalya’da çok sevilen; makarna, salata ve et yemeklerinde sıklıkla kullanılan pesto sos ile karşınızdayız. Yalnızca birkaç malzemeyle yapabileceğiniz, makarnanıza lezzet katacak sosun tarifi. İşte Makarna Sosları: Pesto

Makarna Sosları: Pesto

Sostan önce, ana malzemesi ve hatta yıldızı fesleğenden bahsetmezsek olmaz. Sosa benzersiz kokusunu veren fesleğen, İtalyanların çok sevdiği bir bitki. Akdeniz ülkelerinde yetişmektedir. Yemeklerde, içeceklerde ya da sadece süslemek amacıyla da kullanmak mümkün.

 

PESTO SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 4 diş sarımsak
  • 2 demet fesleğen
  • 100 gr çam fıstığı
  • Yarım su bardağı rendeli parmesan peyniri (120 gr)
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
YAPILIŞI

Öncelikle çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika boyunca kavurup bir kenara alın. Ardından yaprakları ayıklanıp yıkanan fesleğenleri iyice kuruladıktan sonra ince ince kıymaya başlayın. Daha sonrasında parmesan peynirini rendeleyin. Ayrıca tuzu ve sarımsağı bir havanda dövün. Bu işlemden sonra sarımsağı, kavrulmuş fıstığı ve fesleğeni blender ile püre haline getirin. Son olarak rendelenen parmesanı ve zeytinyağı da ekleyerek kıvamlandırın.

Ve nihayet afiyet olsun.

 

Yapilişi

 

Pestonun Besleyiciliği

Pesto alla Genovese, yani Ceneviz usulü pestoyu temel alırsak, hem bitki, hem yağ hem de hayvansal besin içermesi nedeniyle pestonun oldukça besleyici olduğunu söylemek mümkündür.

Pestonun antioksidan ve antibakteriyel etkisi olan flavanoidler, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko ve fosfor, K ve A vitamini açısından oldukça zengin olduğunu söylemek mümkündür.

Bu özelliği de göz önüne alındığında, pestonun hem lezzetli hem de oldukça yararlı bir yiyecek olduğu açıktır.

 

 

Ayrıca daha fazla tarif için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu