Gündemİlçe Haberleri

Manyas Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı

Cumhuriyeti'n kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü, Manyas ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Manyas Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı

Manyas Gazi Mustafa Kemal Ataturku Andi 1
Manyas Gazi Mustafa Kemal Atatürk’Ü Andı

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk törende, Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ve Belediye Başkanı Tancan Barcin, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Siren sesleri eşliğinde gerçekleşen törende, katılımcılar iki dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Manyas Gazi Mustafa Kemal Ataturku Andi 2

Öğrencileri  Hazırladığı Program İzlendi

Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı ise Manyas Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. Programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ve liderliği her yönüyle detaylı bir şekilde anlatılırken, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Ayrıca, bir sinevizyon gösterisinin ardından müzik öğretmeni Ezgi Çiçek yönetimindeki oratoryo izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Manyas Gazi Mustafa Kemal Ataturku Andi 3

Katılım Yüksekti

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ay, Hakim Onur Can Öztürk, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Anma töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına olan derin saygı ve sevgiyle gerçekleştirilirken, katılımcılar bir araya gelerek milli birliği ve beraberliği pekiştirdiler.

Kaynak: Elif Şahin

Atatürk Gömeç’te Saygıyla Hatırlandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu