GündemEkonomi

Marangoz Esnafında Büyük Heyecan

Marangoz Esnafında Büyük Heyecan

 

Marangoz esnafı, Organize Sanayi Sitesinde marangozlar için yapılan dükkanları heyecanla bekliyor. Önceki dönem Marangozlar Odası Başkanı Kamil Güler’in, büyük çaba sarf ederek başlattığı projede büyük ilerleme gerçekleşti. Kuraları çekilen ‘OSB Marangozlar Sitesi’nde yer teslimleri de kısa süre içinde gerçekleşecek.    

 

 

Marangoz Esnafinda Buyuk Heyecan 01

Taşınmaya Başladılar

Marangoz Esnafında Büyük Heyecan. Kamil Güler ve çok sayıda Marangoz Esnafının bir araya gelerek kurduğu Altıeylül Ağaç İşleri Yapı Kooperatifi çatısında yürütülen projede, geçtiğimiz günlerde dükkan kuraları da çekildi. Bir çok yer sahibi de yer teslimi öncesi tezgah ve makinelerini taşımaya başladı.

Marangoz Esnafinda Buyuk Heyecan 02

“Dün Almasak Bu Gün İmkansız Olurdu”

Kura esnasında ve sonrasında projede gelinen aşama dükkan sahiplerinde büyük heyecan yarattı. Marangoz esnafı, artan emlak ve inşaat maliyetleri öncesinde gerçekleşen bu yatırımdan büyük memnuniyet duyuyor. Birçoğu, “bu günkü ekonomik koşullarda böyle bir dükkana sahip olmak imkansız olurdu” diyor.

OSB İçinde Yer Alması Prestij

Aynı zamanda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destekli olan projenin bir özelliği de, sektörel bir sitenin ayrıca OSB’de yer alması. Ayrıca, an itibari ile Küçük ve Orta ölçekli Esnafın, üretim ve satış yapması için OSB’de yer alacak tek site özelliğine sahip.

 

Proje Hakkında Konuşan Esnafların görüşü ise şöyle oldu;

 

– “Ben gayet mutluyum. Sanayi’de yapılan her iş ülkemize hayırlı olsun. Ayrıca, Ortak olarak dededen babaya, babadan oğula süren bir gelenekle çalışıyoruz. Bu anı çok bekledik. Burası olacak mı?  Bitecek mi? Şeklinde şaibeler olan süreçleri gördük. Oysa ki, hiç kimse bu dükkanların yapılış aşamasında ‘pandemi oldu, Darbe girişimi oldu’ demedi. Zor günler geçirdik. Buraya inananlar vardı, evini, arsasını hatta arabasını satanlar oldu. Bu dükkanları ne yapıp edip aldık. Bu dükkanlar bizim için bir dükkan değil, artık büyük bir değer.

Marangoz Esnafinda Buyuk Heyecan 04

“İnancımızı Yitirmedik Kazanımlarımız Ortada”

– “Biz 247 kişi bu dükkanlara girerken ve kooperatif kurulurken 6 kişi 15 metrekare yerde biner lira vererek kurduk burayı. Ardından, Başkan olarak ta abimiz diyerek Kamil abiyi seçtik. O günden bu yana da Kamil Güler abimiz başarılı bir şekilde bir süreç işletti. Biz burayı kurduktan sonra, diğer bazı abilerde çıkmak istedi ve inançlarını yitirdiler. Dediler ki bu iş olmaz! İnanmadılar ve bu inanmayanların çoğu Balıkesirliydi. Dahası, şu anda salona bakıyorum ve inanmayanlar burada yoklar. Biz en başından beri bu işe inandık ve biz buradayız. Ortaya çıkan değer ve kazanımlarda net bir şekilde ortada”

Marangoz Esnafinda Buyuk Heyecan 05

“Dün Zorlanmıştık Belki Ama Bu Gün Olsa İmkansız Olurdu”

– “Bu günkü ekonomik koşullar malum. Bırakın OSB gibi prestiji bir alanda, dağ başında bile arsa servet değerinde. Bu proje ile şu an satın alınması neredeyse mümkün olmayan harika dükkanlara sahip olacağız. Evet o günkü koşullarda da zorlandık belki. Ama iyi ki zorlansak da almışız. Dün zorlandığımız koşullar vardı ama bu gün imkansız hale geldi koşullar. Kura ile yerlerimiz de belli oldu. Ayrıca, Kamil Güler Başkan en kısa sürede tamamlayıp yerlerimizi de teslim edecektir. Heyecanla bekliyoruz”

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu