GündemÖzel Haberler

Mart ayında ne içelim?

Merhaba Sevgili okurlarımız Mart ayına girdik. Mart ayının en güzel içecekleri arasında ‘Yeşil Çay’ ve ‘Kuşburnu’ var.

 

 

Bitki çaylarının buharının sinüs ve ciğerleri rahatlattığını artık biliyoruz değil mi? Geçtiğimiz haftalarda sağlık köşelerimizde bitkilerin mucizelerini sizlere aktarmıştık.

 

 BU İKİSİ NEYE YARAR?

“İçilen çayın içeriği bağışıklık sistemimizi güçlendirip gripten korunmamızı ya da gribin oluşturduğu öksürük, mide şikâyetleri, halsizlik gibi yan etkilerin azaltılmasını sağlar”

 

Vücudu güçlendirmek, hastalıkları iyileştirmek deyince aklımıza gelen bitkilerden gelen şifa olmuyor mu? Sevgili okurlarımız Haftasonu sayfalarımızda Yeşilçay ve kuşburnu tarifleri ile faydalarını anlatan kısa yazılarımız olacak bugün sizler için. Yeşil Çayın Kalp Hastalığına Faydaları: Bilim adamları, yeşil çayın kan basıncı değişikliklerine daha iyi dayanmaları için damarların cephelerini güçlendirdiğini ispatlamışlardır. Bunun yanında kalp hastalıklarının birincil nedeni olan kan pıhtılaşmasına karşı etkilidir. Kuşburnu çayı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapısı vardır. Hastalıklara karşı direnci artırır ve C vitamini deposudur. Günde 2-3 fincan kadar tüketmekte fayda var.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu