EğitimGündem

MEB’in Raporuna Göre Her 10 Asansörün 7’si riskli!

MEB'in raporuna göre eğitim kurumlarında bulunan toplam 12 bin 43 asansörün 3 bin 355'i arızalı. Bu asansörlerde tehlikeli olduğunu belirten kırmızı bir etiket bulunuyor.

MEB’in Raporuna Göre Her 10 Asansörün 7’si riskli!

Aydın’ın Işıklı ilçesinde KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın sosyal medyada yankı uyandırması, kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Dire Başkanlığı’nca, eğitim kurumlarında bulunan asansörlere yönelik hazırlanan raporda; eğitim kurumlarındaki asansörlerin %71’i yüksek ya da hafif risk taşıyor.

Bir’Gün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre MEB’in raporunda, insan ya da yük asansör sistemi bulunan eğitim kurumu sayısının 2023 yılı itibarıyla 12 bin 43 olduğu belirtildi.

Ayrıca MEB’in raporuna göre eğitim kurumlarında bulunan toplam 12 bin 43 asansörün 3 bin 355’i arızalı. Bu asansörlerde tehlikeli olduğunu belirten kırmızı bir etiket bulunuyor.

Meb'In Raporuna Göre Her 10 Asansörün 7'Si Riskli!

Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında bulunan,

Toplam 5 bin 223 asansörün ise “Hafif riske” işaret eden mavi etiketli olduğu kaydedildi.

Kullanım açısından herhangi bir risk taşıyamayan ve yeşil etiket yapıştırılan eğitim kurumu asansörü sayısı ise raporda, yalnızca 3 bin 884 olarak ifade edildi.

Periyodik bakımların verileri

Raporda, okul ve eğitim kurumlarında bulunan insan ya da yük asansör sistemlerine yönelik 2020 itibarıyla gerçekleştirilen periyodik bakımların verileri de paylaşıldı. 2020 yılında 2 bin 995 olan eğitim kurumlarındaki kırmızı etiketli asansör sayısı, 2021 ve 2022 yıllarında sırasıyla 3 bin 122 ve 3 bin 355’e yükseldi.

Meb'In Raporuna Göre Her 10 Asansörün 7'Si Riskli!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu