EkonomiGündem

Memur ve Emeklinin Gözü 3 Ocakta!

Memur ve Emeklinin Gözü Yarın Açıklanacak Enflasyon Rakamlarında. Enflasyon verileri, memur ve emekli maaş zamlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor.

Memur ve Emeklinin Gözü 3 Ocakta!

Milyonlarca memur ve emekli, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yarın açıklayacağı aralık ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Enflasyon verileri, memur ve emekli maaş zamlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor.

TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamları, memur ve emeklilerin maaş zam oranını belirlemede temel kriter olarak kullanılacak. Kasım ayında aylık yüzde 3,28 artan tüketici fiyatları, enflasyonun yıl sonunda yüzde 65,19’a ulaşmasına neden oldu.

Maaşlara yapılacak zam oranı,

Belirlenen yüzde 15’e ek olarak enflasyon farkı oranında olacak. Beklentilere paralel bir enflasyon artışı durumunda memur maaşları yüzde 50 civarında bir artış gösterecek.

Memur Ve Emeklinin Gözü 3 Ocakta!

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri,

Zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. Bu durumda en düşük memur maaşı 33 bin TL’ye yaklaşırken, en düşük memur emekli aylığı 13 bin TL civarına yükselecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı alacak. Aralık ayındaki TÜFE artışıyla birlikte emeklilere yaklaşık yüzde 38’lik bir zam yapılması bekleniyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin 350 TL’ye yükselecek.

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, emekli aylıklarının artırılması, 8 bin 77 lira ilave ödemenin emeklilere yansıtılması ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması taleplerinde bulundu.

Memur Ve Emeklinin Gözü 3 Ocakta!

 

AA

Dolar ve Euro Yeni Yıla Nasıl Başladı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu